Odată cu decizia care accelerează motivarea sentințelor din dosarele penale, procedura de contestație se îndeplinește în mai puțin de 30 de zile. La nici o lună de la sentința prin care Daniel Don, fostul director al AJOFM Cluj, a fost condamnat la închisoare cu executare, pe rolul Curții de Apel Cluj au fost înregistrate patru contestații împotriva condamnărilor, formulate de către acesta și alți trei co-inculpați: Uifălean Cristina, Enyedi Andrei și Apătean Vasile Dumitru.
Reprezentat de avocatul Radu Chiriță, Daniel Don a contestat condamnarea la închisoare cu executare și în special prejudiciul imputat de peste 3 milioane de lei.
Judecătorul Marius Lupea, din cadrul Tribunalului Cluj, l-a condamnat, în 25 iulie, pe fostul director al AJOFM Cluj – Daniel Don la cinci ani de închisoare cu EXECUTARE pentru luare de mită. Alături de Don au fost condamnați la inchisoare cu SUSPENDARE alți patru angajați ai instituției:
MOTEOC MARCU-MARIAN – doi ani de inchisoare cu suspendare,
APĂTEAN VASILE-DUMITRU – doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare,
ENYEDI ANDREI – doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare,
UIFĂLEAN CRISTINA-DIANA – doi ani si patru luni de inchisoare cu suspendare.
Imediat după sentință, magistratul Marius Lupea s-a pensionat.
Daniel Don și cei patru co-inculpați au fost trimiși în judecată în 2016. Potrivit rechizitoriului, fostul director al AJOFM Cluj, Daniel Don este acuzat că a luat o ”zeciuială” de peste 3,4 milioane de lei de la membrii echipei cu care lucra la proiectele europene câștigate de echipa de la agenția clujeană, cei patru angajați condamnați astăzi alături de acesta.
Curtea de Apel Cluj devine instanța care va pronunța sentința definitivă în acest dosar întins pe aproape OPT ANI.