Din oras

Donatie din partea unor angajati EBS Romania pentru cei patru copilasi amarati de pe strada Caragiale

Povestea trista a Marianei David si micutilor sai care s-ar putea sa isi piarda locuinta in prag de sarbatori a emotionat comunitatea clujeana. O echipa de la EBS a decis sa le doneze 400 de euro, iar o alta firma le-a promis ca va sosi cu cadouri. 

Drama mamei cu patru copii care nu are bani pentru a-si achita datoriile de 1.800 de lei la bloc si e pe cale sa isi piarda locuinta in care sta cu chirie a fost publicata recent intr-un articol in Ziar de Cluj. 

Un grup de angajati ai EBS Romania a decis astfel sa doneze echivalentul a 400 de euro primiti din Germania pentru un proiect derulat recent pentru achizitionarea unor lucruri de care Mariana David ar avea nevoie pentru copilasi. 

“Am luat legatura cu doamna David si vom achizitiona ce va considera ca ii este necesar pentru copii. Colegii nostri au ales sa doneze acesti bani pentru aceasta familie, pentru a face o fapta buna in pragul Sarbatorilor de Iarna”, a declarat Adelina Chisu, Marketing Manager EBS Romania.

Pe langa aceasta, o alta firma i-a promis femeii ca ii va aduce niste cadouri pentru cei mici.

Amintim ca Mariana David are 39 de ani si isi creste singura micutii, avand ca venituri doar alocatiile lor si un ajutor social de 359 de lei, plus ce reuseste sa mai stranga reparand articole de imbracaminte cu masina de cusut din sufragerie. 

Mai are un baiat mai mare, de 17 ani, care e plecat in Anglia cu tatal sau. Cei ramasi cu ea, Laurentiu, Alin, Larisa si Madalin David au intre 4 si 13 ani. Sunt copii frumosi si cuminti care nu au avut parte de multe bucurii in viata, dar isi impart lucrurile si sunt alaturi de mama lor. Singurul cadou pe care il primesc in prag de Pasti si de Craciun, de la Asociatia Crestina Hannah este un pachet cu alimente de baza, dulciuri si rechizite. 

Din cauza veniturilor reduse, Mariana nu a mai putut sa isi plateasca toate facturile la bloc, motiv pentru care i s-a spus sa isi caute alta chirie de la 1 ianuarie. Copilasii isi doresc de la Mos Craciun un ajutor pentru a-si achita datoriile, o locuinta cu un proprietar intelegator si un loc de munca pentru mama lor, ca sa isi poata plati chiria si facturile.

Femeia are 39 de ani si o viata plina de sacrificii. Mai are si o lista lunga de meserii pe care le-a deprins de-a lungul timpului. 

“Stiu croitorie, am fost casier-gestionar, casierie si am facut un curs de asistent relatii cu publicul si comunicare. Am tot cautat de lucru, dar nu am primit, cand aud ca am patru copii, angajatorii dau inapoi. Am cautat mult chiar si la blocuri, sa fac curatenie pe scara, dar nu am fost aleasa. Mai fac croitorie acasa, mi-ar placea sa gasesc ceva de lucru de acasa, ca sa pot sa stau si cu copiii”, a precizat ea. 

Copiii mai mari merg la Colegiul Tehnic “Ana Aslan” si cel mic la gradinita. In vacante stau acasa, cu mama lor, mai merg in parc si isi viziteaza rudele. Blocul nu are spatiu de joaca pentru copii, iar vecinii, in marea lor majoritate pesionari, nu sunt mari iubitori de copii. In afara de Laurentiu, nici unul dintre ei nu a iesit vreodata din Cluj-Napoca. 

“Proprietara ne-a zis ca am strans datorii prea mari si ca trebuie sa ii eliberam apartamentul de la 1 ianuarie. Mi s-a facut rau, a inceput sa imi incarunteasca parul de cand am aflat. Nu stiu ce sa fac, de unde sa scot banii astia. Ma tem ca si daca as plati, tot ne va da afara. Cine ma primeste in alta chirie, in toiul iernii, cu patru copii? De unde sa platesc garantia pentru alt apartament?”, spune femeia, cu ochiii in lacrimi.  

Cei care vor sa o ajute pe Mariana David sa le asigure o viata mai buna copiilor ei o pot contacta la numarul de telefon 0753.514.074 sau le pot duce diverse lucruri la adresa de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 5-7, etaj 2, apartament 51. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *