Editorial

Domnul Vlad Pop, "presedintele" SHARE, se afunda tot mai tare in propriul "untold". Raspuns la o solicitare "de urgenta"

Cu patru minute inainte de orele doispce fix, adica pe cand inca eram inlauntrul zilei de 15 aprilie 2015, „pe stil romanesc”, am primit un email de la 

onorabilul PRESEDINTE al FEDERATIEI SHARE in titlul caruia zaceau urmatoarele litere: „Drept la replică – solicităm publicarea de urgență”.

Eu am un mare respect fata de functia de presedinte. Inca de mic am invatat ca un presedinte, chiar si de asociatie de locatari, trebuie tratat cu un respect sporit. 

Motiv pentru care m-am grabit sa citesc randurile de mai jos, trimise „de urgenta” de domnul presedinte Vlad Pop in atentia Ziar de Cluj si in care domnia sa a scris:

„Informațiile prezentate de dumneavoastră sunt false. Data primirii ofertelor este luni, 8 decembrie 2014 (12/8/2014 în formatul american de prezentare a datei și timpului) și nu 12 august 2014 (marți), așa cum susțineți dumneavoastră. Așadar, materialul are la bază o informație prezentată întru totul fals”, spune domnul presedinte al federatiei.

Desigur, domnul presedinte Vlad Pop face referire la ancheta publicata de Ziar de Cluj ieri AICI.

Practic, cand nu mai puteam a crede ca federatia SHARE mai poate inventa o gogonata mai mare, domnul Pop ma sparge la prejudecata si vine cu una nemaiauzita. Practic, spune domnul presedinte, cele 3 emailuri trimise de firme EUROPENE cu ofertele marilor DJ ai lumii au date si timpi ce trebuie citite in format american.

Iata si de ce, „de urgenta”, mi-am permis sa ii adresez la orele 1:37, ora Clujului, urmatorul raspuns:

 

Stimate domnule Pop,

Am citit cu stupefactie dreptul la replica “de urgenta” trimis de dumneavoastra la ora 23.56. Adica la miezul noptii.

Cum tocmai terminam de citit volumul “Jocul cu margele de sticla”, o capodopera a lui Herman Hesse (un amarat de scriitor mult mai putin cunoscut decat DJ David Guetta), mi-am permis sa mai zabovesc putin la bancul de lucru si sa va raspund si eu “de urgenta”, ca semn de respect al unui biet jurnalist de provincie adresat, asa cum se cuvine, unui mare presedinte de federatie ce sunteti.

Din punctul nostru de vedere, opinia dumneavoastra despre subiect este pe larg reflectata in ziar.

Ati fost sunat marti – 16 aprilie 2015 – pentru un comentariu de catre Ioana Oros si avem o dovada audio in acest sens. Asa ca, vedeti, domnule Pop, desi v-ati batut joc de solicitarile noastre din ultimele luni, intr-un dispret total fata de transparenta normala pe care o impune gestiunea banului public, nu am incalcat deontologia profesionala. Iar vorbele dumneavoastra, maiestrit rostite intr-o impecabila romana, asa cum ne-ati obisnuit si in alte ocazii, au fost intocmai redate posteritatii.

Citind “argumentul” dumneavoastra, cum ca data primirii ofertelor trebuie citita “pe stil american”, am ramas, domnule Pop, consternati de tupeul dumneavoastra de a insista sa ne aruncati praf in ochi. Asa cum ati facut in ultimele luni cand ati ascuns in mod deliberat documentele pe care noi, ca ziaristi, vi le-am cerut pe drept fiindca ati gestionat si gestionati bani publici.

CHIAR SI admitand situatia in care DATA emailului ar trebui citita “pe stil american”, adica din 12/8/2014 si, implicit, din 12 august 2014 sa facem 8 decembrie 2014, ramaneti din nou in “argumentul” gol caci:

– 8 decembrie 2014, ziua in care sustineti prin acest drept la replica ca ati primit ofertele pe email, este exact ziua in care ati depus un buget narativ de exact 4 randuri la primarie in care ati estimat un buget de 2 milioane de lei pentru rezervarea artistilor. Stiti ce mai e interesant? Ca 8 decembrie 2014, ziua in care sustineti prin acest drept la replica ca ati primit ofertele, este tot ziua in care ati semnat cu Primaria Cluj-Napoca contractul de finantare nerambursabila. Cand ati avut timp sa le faceti pe toate?


– in convorbirea telefonica avuta in ziua publicarii articolului, ati spus clar ca ati redactat Caietul de Sarcini pentru rezervarea a cel putin doi artisti de talie internationala “exact dupa semnarea Contractului cu primaria, ori 11, ori 12 decembrie, trebuie sa verific”, asa cum arata inregistrarea noastra. Si ati continuat: „Nu ai cum sa faci astfel de contracte, pentru ca, daca nu ai semnat cu primaria, nu sunt in regula”. 

Ne-ati mintit la telefon cand v-am cerut un punct de vedere? 

Sa spunem ca ati uitat efectiv data la care ati semnat cel mai important contract de colaborare al Share din istoria federatiei. Dar daca ati primit pe 8 decembrie ofertele firmelor straine intre 9 si 11 dimineata, cand ati semnat contractul cu primaria? La 4 dimineata? Fiindca daca nu ati semnat la 4 dimineata contractul cu primaria, ci dupa ora 11.30 a datei de 8 decembrie, tot premeditare se numeste. 

– in aceeasi convorbire telefonica, v-am intrebat clar daca Federatia SHARE avea ofertele financiare in momentul in care s-a intocmit Caietul de Sarcini. Ne-ati declarat raspicat: “Nu. Acestea au fost trimise de catre ofertanti DUPA redactarea Caietului de Sarcini”. Cum facem, domnule Pop, ce drept la replica sa publicam? Sa intelegem ca acest caiet de sarcini era redactat inainte de data de 8 decembrie? Adica inainte de semnarea contractului cu primaria clujeana? Tot nu e bine, domnule Pop.  Ati mintit din nou?

Daca ati primit ofertele “pe stil american” in 8 decembrie de la cele 3 firme straine si daca ati facut caietul de sarcini dupa data de 8 decembrie asa cum ati declarat, mai este acest caiet de sarcini un document construit corect?

– in aceeasi convorbire telefonica, ati spus foarte clar ca NU ati primit pe email nicio oferta si ne-ati acuzat ca fabricam dovezi. Cele 3 oferte insa v-au fost trimise, le-am publicat, exista! Cum comentati afirmatia dumneavoastra din cadrul convorbirii telefonice?

Asigurandu-va ca ne intereseaza foarte mult soarta acestui proiect de interes national, dar mai ales felul in care ne cheltuiti, noua, cetatenilor, banii publici primiti de la bugetul local, va doresc, domnule Pop, multa sanatate si transparenta!
Astept cu mare nerabdare sa imi raspundeti la intrebarile de mai sus si voi publica “de urgenta” dreptul la replica “revizuit”!

Liviu Alexa
director Ziar de Cluj
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *