Eveniment

Doliu în medicina clujeană. Reputatul medic pediatru Nicolae Miu a încetat din viață

Prof. dr. Nicolae Miu, un cunoscut medic pediatru clujean, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani.

Nicolae Miu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” în anul 1966. Dr. Nicolae Miu a fost specialist în pediatrie, gastroenterologie şi hepatologie şi diabet, boli de nutriţie.

Prof. dr. Nicolae Miu a fost prorector didactic, decan și cadru didactic al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Imediat rețelele de socializare s-au umplut de mesajele medicilor pediatri, cei care l-au avut profesor și mentor pe doctorul Nicolae Miu.

Medic primar pediatru Lucica Cinezan, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, fostă studentă a profesorului dr. Nicolae Miu, a scris despre fostul doctor și a transmis condoleanțe familiei:

„Omagiu Profesorului meu!  Azi este o zi trista. O etapa, un capitol din viata si evolutia noastra ca medici se incheie. Dl. Profesor Miu nu mai este printre noi. Ca unul din fostii elevi, imi exprim recunostinta pentru ce a insemnat pentru noi, pentru investitia nepretuita pe care a avut-o asupra noastra ca specialisti in pediatrie

Ne-a insuflat placerea diagnosticului diferential, emulatia celui mai bun clinician, apetenta cautarii si a studiului atent si informat. Avea darul de a descoperi discipoli talentati, stralucitori pe care ai iubea si ai canaliza pe drumul cel mai potrivit, azi medici consacrati si profesionisti. A cladit o scoala de pediatrie – gastroenterologie solida, a sadit generatiilor intregi de pediatri dragostea pentru aceasta nobila specialitate. Iubea copiii si adora adolescentii cu fervoarea si frumusetea lor.

Efervescent, stralucitor, spirit cultivat si erudit, meloman, iubitor de muzica, ne-a incintat ani la rind cu cele mai frumoase Regaluri de pediatrie in diminetile de joi , cu prezentari magistrale urmate de muzica clasica si de sublima emotie. Avea caldura unui mentor bun dar exigent, ne investea cu responsabilitate devreme, eram medici tineri si entuziasti si era frumos

Peronalitate de falnic brad, avea umor spumos si caldura continua a umui bonom. A salvat vietile multor copii, azi adulti care depun marturie vie de recunostinta. Si-a dedicat viata pe altarul pediatriei. Zimbetul cald, vocea baritonal impunatoare, albastrul infinit al ochilor, oratoria supla, spontana si debordanta ideilor ne vor ramine intiparite in suflet pentru intreaga viata! Dumnezeu sa il odihneasca in Iubirea Vesnica pe Profesorul nostru drag: Dl. Profesor Nicolae Miu! Etern Omagiu si recunostinta! Condoleante familiei indurerate!”,  a spus Lucica Cinezan, pe pagina de Facebook.