Din oras

Doi tineri au vandalizat o clădire monument istoric din Piața Muzeului

Pereții unui local recent renovat de pe strada Matei Corvin din Cluj-Napoca au fost vandalizați de doi tineri în noaptea de 24 ianuarie. Clădirea este monument istoric.

Cei doi tineri se amuză de fapta lor, ba chiar se și filmează în timp ce mâzgălesc cu graffiti pereții clădirii. Filmarea a ajuns și la patronul localului care solicită autorităților locale să intervină.

„În urma filmării primite în data de 01.24 la ora 01.43 a fost apelat inclusiv serviciul de urgență 112 pentru a sesiza un act de vandalism. Vă rugăm prin camerele de supraveghere să identificați persoanele în cauză. Clădirea este monument istoric de categoria A, pe strada Matei Corvin nr 2. Totodată există filmare . Camerele surprind doi tineri care au distrus cu graffiti un imobil și se amuzau când alții le atrăgeau atenția”, au reclamat reprezentanții localului.

Prin Legea Grafitti, adoptată în luna iulie 2022, se prevede că artiștii stradali care fac graffiti pe clădiri, fără acordul proprietarilor, pot fi amendați cu până la 6.000 de lei.