In vizor

Doar PATRU angajați pentru a supraveghea lacurile Tarnița și Fântânele. Este suficient pentru a-i opri pe „șmecherii” care încă se dau cu bărcile cu motor?

Scris de 310

Consiliul Județean Cluj urmează să angajeze patru persoane care să supravegheze respectarea regulamentelor care prevăd că navigația pe lacurile Tarnița și Fântânele este permisă doar bărcilor cu vâsle sau cu motor electric. Acești noi angajați ar urma să controleze și să îi descopere pe cei care în continuare se vor plimba cu bărci cu motor care folosesc combustibili fosili. 

În Organigrama și Statul de funcții propus numărul total de posturi va fi majorat cu 4 posturi față de cel aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 200/2019, cu modificările și completările ulterioare, respectiv va fi majorat de la 331 posturi la 335 posturi, modificările propuse vizează:

Înființarea a 4 funcții contractuale de execuție de Referent, studii medii  la  Biroul Administrare Patrimoniu din cadrul Direcției de Administrare  a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj, care  vor avea ca atribuții cele menționate în regulamentele aprobate  prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj  nr. 25/2021”.

„Controlul modului de aplicare a prevederilor menționate în regulamente, se impune înființarea a 4 posturi contractuale de execuție de Referent la Biroul Administrare Patrimoniu pentru a putea realiza controlul modului de aplicare a prevederilor menționate în regulamente. Până la data ocupării prin concurs a posturilor nou înființate, constatarea contravențiilor prevăzute de legislația în vigoare și de regulamente, se fac de către agenții constatatori din cadrul Consiliului Județean Cluj, stabiliți de către Președintele Consiliului Județean Cluj”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Se pare însă că nominalizarea acelor agenți constatatori fie nu s-a făcut, fie aceștia nu își fac treaba, după cum a arătat recent Ziar de Cluj. Și în acest week-end posesorii bărcilor cu motor și-au făcut de cap pe Tarnița, printre aceștia, chiar și jucătorii de la U Cluj. 

Citește mai mult: 

U Cluj, “cantonament” dificil pe lacul Tarnita: ratalaii Ligii 2 se hahaie pe manele la bordul unei barci cu motor, INTERZISA prin LEGE. Domnu’ prefect, aveti legatura!

Șmecherii de pe Tarnița îl iau la perpulis pe Alin Tișe cu regulamentul său „muncit” și se dau bine merci cu motoarele pe lac. De ce? Fiindcă nu există „controlori”

Alin Tișe promite că va solicita identificarea persoanelor din video-urile făcute publice de Ziar de Cluj și va solicita sancționarea acestora. TIșe însă ar trebui să grăbească desemnarea unor „controlori”, dar și montarea acelor camere de supraveghere astfel încât să fie identificați cei care în continuare se plimbă nestingheriți cu bărcile pe Tarnița. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 3 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 5 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 8 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 17 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 22 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 23 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 23 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE