In vizor

Doar PATRU angajați pentru a supraveghea lacurile Tarnița și Fântânele. Este suficient pentru a-i opri pe „șmecherii” care încă se dau cu bărcile cu motor?

Consiliul Județean Cluj urmează să angajeze patru persoane care să supravegheze respectarea regulamentelor care prevăd că navigația pe lacurile Tarnița și Fântânele este permisă doar bărcilor cu vâsle sau cu motor electric. Acești noi angajați ar urma să controleze și să îi descopere pe cei care în continuare se vor plimba cu bărci cu motor care folosesc combustibili fosili. 

În Organigrama și Statul de funcții propus numărul total de posturi va fi majorat cu 4 posturi față de cel aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 200/2019, cu modificările și completările ulterioare, respectiv va fi majorat de la 331 posturi la 335 posturi, modificările propuse vizează:

Înființarea a 4 funcții contractuale de execuție de Referent, studii medii  la  Biroul Administrare Patrimoniu din cadrul Direcției de Administrare  a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj, care  vor avea ca atribuții cele menționate în regulamentele aprobate  prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj  nr. 25/2021”.

„Controlul modului de aplicare a prevederilor menționate în regulamente, se impune înființarea a 4 posturi contractuale de execuție de Referent la Biroul Administrare Patrimoniu pentru a putea realiza controlul modului de aplicare a prevederilor menționate în regulamente. Până la data ocupării prin concurs a posturilor nou înființate, constatarea contravențiilor prevăzute de legislația în vigoare și de regulamente, se fac de către agenții constatatori din cadrul Consiliului Județean Cluj, stabiliți de către Președintele Consiliului Județean Cluj”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Se pare însă că nominalizarea acelor agenți constatatori fie nu s-a făcut, fie aceștia nu își fac treaba, după cum a arătat recent Ziar de Cluj. Și în acest week-end posesorii bărcilor cu motor și-au făcut de cap pe Tarnița, printre aceștia, chiar și jucătorii de la U Cluj. 

Citește mai mult: 

U Cluj, „cantonament” dificil pe lacul Tarnita: ratalaii Ligii 2 se hahaie pe manele la bordul unei barci cu motor, INTERZISA prin LEGE. Domnu’ prefect, aveti legatura!

Șmecherii de pe Tarnița îl iau la perpulis pe Alin Tișe cu regulamentul său „muncit” și se dau bine merci cu motoarele pe lac. De ce? Fiindcă nu există „controlori”

Alin Tișe promite că va solicita identificarea persoanelor din video-urile făcute publice de Ziar de Cluj și va solicita sancționarea acestora. TIșe însă ar trebui să grăbească desemnarea unor „controlori”, dar și montarea acelor camere de supraveghere astfel încât să fie identificați cei care în continuare se plimbă nestingheriți cu bărcile pe Tarnița. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *