In vizor

Cum vrea Pivariu să rezolve problema cailor lăsați nesupravegheați în Florești

Scris de 272

Consiliul Local Florești va aproba unele măsuri prin care să oprească fenomenul animalelor nesupravegheate care se plimbă nestingherite prin comuna Florești. 

Astfel, prima măsură este interzicerea lăsării fără supraveghere a animalelor pe domeniul public sau privat al comunei. În caz contrar, proprietarii vor fi sancționați cu o amendă între 500 și 1000 de lei.  

De asemenea, până la identificarea proprietarilor animalelor acestea vor fi ridicate, transportate, cazate și îngrijite de către un operator economic care urmează să fie selectat de către Primărie. 

Proprietarii animalelor au la dispoziție 5 zile pentru a revendica animalele pe care le vor primi abia după ce achita taxele de transport, cazare și îngrijire. 

Animalele nerevendicate vor fi considerate animale fără stăpân și vor trece în proprietatea comunei Florești, care va achita taxele aferente. Pentru a recupera acești bani, Primăria va scoate animalele la licitație. 

Având în vedere că cele mai multe animale lăsate nesupravegheate aparțin unei comunități sărace din comună, cel mai probabil acestora le va fi greu să achite taxele, astfel că Primăria Florești se poate trezi cu o adevărată herghelie. 

Chiar duminică doi cai pășteau nestingheriți pe o o porțiune de iarbă în fața unui supermarket. Prezența cailor pe străzile din Florești este deja ceva obișnuit, însă aceștia produc pagube și adesea ajung pe carosabil printre mașini. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 8 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 13 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 14 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 17 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 18 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 1 day Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE