In vizor

Cum vrea Pivariu să rezolve problema cailor lăsați nesupravegheați în Florești

Consiliul Local Florești va aproba unele măsuri prin care să oprească fenomenul animalelor nesupravegheate care se plimbă nestingherite prin comuna Florești. 

Astfel, prima măsură este interzicerea lăsării fără supraveghere a animalelor pe domeniul public sau privat al comunei. În caz contrar, proprietarii vor fi sancționați cu o amendă între 500 și 1000 de lei.  

De asemenea, până la identificarea proprietarilor animalelor acestea vor fi ridicate, transportate, cazate și îngrijite de către un operator economic care urmează să fie selectat de către Primărie. 

Proprietarii animalelor au la dispoziție 5 zile pentru a revendica animalele pe care le vor primi abia după ce achita taxele de transport, cazare și îngrijire. 

Animalele nerevendicate vor fi considerate animale fără stăpân și vor trece în proprietatea comunei Florești, care va achita taxele aferente. Pentru a recupera acești bani, Primăria va scoate animalele la licitație. 

Având în vedere că cele mai multe animale lăsate nesupravegheate aparțin unei comunități sărace din comună, cel mai probabil acestora le va fi greu să achite taxele, astfel că Primăria Florești se poate trezi cu o adevărată herghelie. 

Chiar duminică doi cai pășteau nestingheriți pe o o porțiune de iarbă în fața unui supermarket. Prezența cailor pe străzile din Florești este deja ceva obișnuit, însă aceștia produc pagube și adesea ajung pe carosabil printre mașini. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *