In vizor

Cum vrea Pivariu să rezolve problema cailor lăsați nesupravegheați în Florești

Scris de 272

Consiliul Local Florești va aproba unele măsuri prin care să oprească fenomenul animalelor nesupravegheate care se plimbă nestingherite prin comuna Florești. 

Astfel, prima măsură este interzicerea lăsării fără supraveghere a animalelor pe domeniul public sau privat al comunei. În caz contrar, proprietarii vor fi sancționați cu o amendă între 500 și 1000 de lei.  

De asemenea, până la identificarea proprietarilor animalelor acestea vor fi ridicate, transportate, cazate și îngrijite de către un operator economic care urmează să fie selectat de către Primărie. 

Proprietarii animalelor au la dispoziție 5 zile pentru a revendica animalele pe care le vor primi abia după ce achita taxele de transport, cazare și îngrijire. 

Animalele nerevendicate vor fi considerate animale fără stăpân și vor trece în proprietatea comunei Florești, care va achita taxele aferente. Pentru a recupera acești bani, Primăria va scoate animalele la licitație. 

Având în vedere că cele mai multe animale lăsate nesupravegheate aparțin unei comunități sărace din comună, cel mai probabil acestora le va fi greu să achite taxele, astfel că Primăria Florești se poate trezi cu o adevărată herghelie. 

Chiar duminică doi cai pășteau nestingheriți pe o o porțiune de iarbă în fața unui supermarket. Prezența cailor pe străzile din Florești este deja ceva obișnuit, însă aceștia produc pagube și adesea ajung pe carosabil printre mașini. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 20 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 21 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 2 days In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE