Eveniment

DOAR AȘA AU O ȘANSĂ ȘI TRENURILE SĂ SE ÎNCADREZE ÎN ORAR: Grevă pe calea ferată. 70 de trenuri afectate pe raza Regionalei Cluj

Peste 70 de trenuri de pe raza Regionalei CFR Cluj sunt afectate, vineri dimineață, de greva de avertisment a sindicaliștilor de pe calea ferată care are loc între orele 7-9.

gara 1

Liderul Sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj, Marius Mureșan, a declarat că  70% dintre membrii de sindicat sunt în grevă, acțiunea fiind declanșată după ce, în ultimele 5 luni, s-a tot încercat, prin negocieri, semnarea unui contract colectiv de muncă, fără success însă.

”Nu avem nicio perspectivă privind încheierea lui, suntem amânați de la o lună la alta. Subfinanțarea cronică a căii ferate își spune cuvântul și, din păcate, trebuie să apelăm și la aceste forme de protest. Colegii sunt foarte determinați pentru că stăm de atâta timp în negocieri și nu ajungem la niciun consens. Bugetul CFR SA, CFR Călători este în chinurile facerii”, a spus Mureșan.

Trenurile cu navetiști și copii trebuie aduse in stațiile mari pentru a nu fi fie afectați oamenii, aceștia nefiind lăsați în stații intermediare.

La nivelul Regionalei CFR Cluj sunt afectate 76 de trenuri și aproximativ 600 de de angajați sunt în grevă.

 

SURSA: Cluj24.ro