Politica

Divergențe în USR pe seama votului pentru Autostrada A8. Bulai: „Senatorul Goțiu trebuie să își asume greșeala lui și să facă un pas în spate”

Protecția mediului și realizarea de noi proiecte de infrastructură par să genereze tensiuni în cadrul Uniunii Salvați România. Astfel, deputatul din Neamț, Iulian Bulai, l-a atacat pe senatorul clujean Mihai Goțiu, din cauza abținerii la vot pe tema Autostrăzii A8. În acest sens, Bulai consideră că Goțiu a greșit și trebuie să facă „un pas în spate”, anunțând că va cere excluderea lui Goțiu din Comisia de politici publice a Alianței USRPLUS.

Votul pentru aprobarea unei OUG care să completeze legea Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş (Autostrada Unirii – A8), context în care majoritatea senatorilor USR s-au abținut, face loc divergențelor între liderul de grup, Mihai Goțiu, și alți parlamentari ai partidului.

„Senatorul Goțiu trebuie să își asume greșeala lui și să facă un pas în spate.

sursa captură: iulianlbulai/facebook.com

Mihai Goțiu a greșit când a poziționat grupul parlamentar USR de la Senat împotriva Autostrăzii A8 din Moldova. Grupul parlamentar USR SENAT avea decis un vot pentru, Goțiu a dat îndem de vot de abținere.

A greșit pentru că nu s-a consultat cu colegii din Moldova, a greșit când a prezentat antitetic investițiile în autostrăzi, A8 și interesul pentru mediu.

Mihai Goțiu nu trăiește în singura zonă a țării unde nu avem deloc autostrăzi – Moldova, și nu ar trebui să aibă opinii exprimate în Senat care împiedică construirea acestora. Fie piedici în chestiuni de mediu, fie piedici în chestiuni de termene necesare pentru execuția A8 în legea autostrăzii A8.

Biodiversitatea este importantă. Libelulele, broaștele, gândacii, nuferii, șoarecii de câmp și păianjenii sunt importanți. Dar nu mai importanți decât OMUL. Iar acest lucru a fost ignorat de colegul Goțiu care prin împiedicarea acestor investiții, izolează în continuare milioane de români din cauza lipsei de infrastructură rutieră în Moldova și îi condamnă la sărăcie.

Mihai Goțiu este și membru în Comisia de politici publice a Alianței USRPLUS. Nu am încredere că viitorul nostru și viitorul investițiilor în infrastructura rutieră în țară sunt pe mâini bune prin prezenta lui Goțiu în această comisie.

Toate interesele, și cele de mediu și cele de investiții în autostrăzi, se pot armoniza perfect dacă se vrea. Putem găsi soluții împreună, dar nicidecum nu putem prezenta cele doua priorități USR ca fiind ireconciliabile. Ambele sunt importante și ambele pot fi apărate dacă suntem orientați spre soluții, nu spre declarații iresponsabile.

Voi solicita în consecință excluderea senatorului Mihai Goțiu din această comisie. În cadrul următorului Comitet Politic al USR, voi solicita acest lucru alături de mai mulți colegi președinți de organizații USR din Moldova. Suntem 5 organizații județene din Moldova care facem această solicitare. (…).

Mediul înconjrător, biodiversitatea și animalele sunt importante, dar niciodată mai importante decât OMUL.

Sper ca acesta să fie crezul după care vrem să construim această țară.

Episodul nefericit de la Senat face parte din perioada de maturizare a USR. Nimeni și niciodată nu va putea lua acest partid pe persoană fizică. Acest lucru a fost făcut de senatorul Mihai Goțiu. Va trebui să își asume acest lucru și trebuie să suporte consecințele.

Construirea autostrăzilor din Moldova este mai importantă decât orice găselniță de-ale lui Goțiu, a notat vicepreședintele USR, Iulian Bulai. 

În acest răstimp, senatorul clujean Mihai Goțiu îi solicită demisia ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru tăierile ilegale de arbori din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

 

sursa captură: mihaigotiu/facebook.com

 

 

 

 

featured image: bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *