Rautacisme

„Diva prăfuită” de la Notre Dame le-a dat cu flit jurnaliștilor din Cluj

Bernard Fonquernie, fost arhitect șef responsabil de Catedrala Notre-Dame timp de 22 de ani, între anii 1979 și 2001, a venit, zilele acestea, în Cluj-Napoca plin de ifose de divă cu parfum de mimoză ofilită. În timpul unui eveniment al cărui personaj principal a fost chiar el însuși, pe persoană fizică franceză, a refuzat să fie filmat de jurnaliști, amenințând că va părăsi sala. Practic, le-a dat cu flit unor oameni curioși să afle care este punctul de vedere al unui om important din istoria Notre-Dame.

Vineri, la ora 13.30, Bernard Fonquerine a avut programat evenimentul la Muzeul Etnografic, având ca subiect Catedrala Notre-Dame. Gazdele au mediatizat această acțiune și după cum era firesc, jurnaliștii au fost curioși să afle ce are de spus arhitectul francez.

Surpriză de proporții însă. Când au ajuns la locul conferinței, jurnaliștii au descoperit că au de-a face cu un moșulică de 85 de ani, cu fițe și impresii de parcă el ar fi construit de la temelie până în vârf Catedrala Notre-Dame.

George Clooney, Leonardo DiCaprio sau Brad Pitt sunt pistol cu apă în comparație cu acest Bernard Fonquernie.

Arhitectul octuagenar a refuzat să fie filmat sau înregistrat. Nici măcar nu s-a catadicsit să îi anunțe el pe jurnaliști de acest lucru, ci și-a trimis traducătorul. De ce să le dea el cu flit? Las’, mai bine aghiotantul.

Ca o divă emotivă, a amenințat că părăsește sala dacă cumva cineva îndrăznește să nu îi respecte dorința.

Nu înțelegem atitudinea arhitectului din moment ce evenimentul a fost făcut public și discursul său era despre un subiect de interes public. Dacă s-a dorit o întâlnire restrânsă, de ce s-a mediatizat organizarea acestei acțiuni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *