Rautacisme

"Ditamai” radioul din Cluj, țeapă de zile mari pentru melomani: cont suspendat pentru neplata taxelor

Ditamai radioul din Cluj. Dar le-a tras o țeapă zdravănă celor câțiva ascultători pe care îi mai avea. E vorba, de bună seamă, de postul de radio Napoca FM, care i-a lăsat pe clujeni cu urechile în aer. Contul celui mai șugubăț post de radio, care a fost subiectul unei tranzacții financiare considerabile, a fost suspendat. Dacă făceau chetă, fie și de la melomani, tot aveau șansa să plătească cei 10-12 euro pentru a permite radioului subzistența necesară.

Cel mai probabil, neplăcerile actuale pe care le întâmpină Napoca FM sunt cauzate de scandalurile în care a fost implicat directorul acestui post de radio, Decebal Cotoc, care nu i-ar fi plătit leafa ”jurnalistului” abonat mereu la bani publici, acum aciuat pe lângă Primărie, de unde scoate bani frumoși pentru ceva pesudo-asociație, inegalabilul Ion Novăcescu. Desigur, totul până la bani. 

Decebal Cotoc

După ce a lucrat luni de zile fără contract de muncă pentru matinalul radioului NAPOCA FM, sătul sa mai fie umilit, angajatul Ion Novăcescu a apelat la ITM, unde a depus reclamatie pe numele lui Decebal Cotoc si pe numele firmei SELMACO International, proprietara licentei. Acuzatiile erau grave: munca la negru timp de 6 luni, discriminare si abuz.

Emil Boc și Ion Novăcescu

Pare-se că aceste presupuse abuzuri au înregistrat un final nefericit pentru postul de radio Napoca FM. Să fie de vină afurisenia la care a fost supus radioul de către angajatul Novăcescu?

Cert este că, în prezent, contul acestui mega-radio, cu invitați unul și unul, Emil Boc, Dan Tarcea, Boc Emil, Tarcea Dan și alți slujbași municipali, care erau gâdilați la călcâie de anagajatul Novăcescu, un loc ideal, de altfel, unde să-ți poți înșirui realizările nerealizate, toate acestea par să fi cauzat mari probleme financiare pentru Napoca FM. Într-atât de mari, încât contul a fost suspendat, iar angajații n-au reușit să strângă mână de la mână, măcar cei 10 euro pentru a-și plăti taxele. Mare păcat.

În schimb, cel care nu i-ar plătit lui Novăcescu leafa pentru pupăciuni gratuite acordate cu treabă și fără treabă slujbașilor municipali, adică Decebal Cotoc, a deținut societatea AdWay Direction, fiind implicat în mai multe activități în zona de media.

În plus, după negocieri îndelungate privind cesiunea posturilor de radio Impuls din 9 judete catre firma Dogan Media International, societatea care opereaza postul de televiziune Kanal D si care are un interes major sa intre pe piata de radio, Decebal Cotoc ar fi făcut o tranzacție frumușică și ar fi obținut peste 1,8 milioane de euro pentru intregul pachet de licente. 

Dar știți cum e? Ban cu ban se-adună. Una-i să stai cu banii în conturi, alta-i să-ți plătești taxele la timp. Oricum e vorba de bani grei, 10 euro, e mult dom’le, mult. Într-atât de mult, încât postul de radio a fost suspendat. Grele vremuri pentru radio-ascultători. Și peste putințele financiare ale Napoca FM.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *