Focus

Didu, fostul cameraman al premierului Boc, a ajuns, în mod SUSPECT, mare dezvoltator imobiliar după ce „stăpânul” lui a revenit la Primărie

Fostul cameraman al lui Emil Boc din perioada când era premier a devenit un prosper dezvoltator imobiliar în Cluj-Napoca, fix după ce Boc s-a întors la Primărie. Unele proiecte au fost contestate de vecini și amendate de autorități. Fostul cameraman, pe numele lui Ovidiu „Didu” Moldovan, este în cârdășie în afaceri cu soția și, se pare, cu socrul său. La un moment dat a fost asociat și cu Mihai Covaciu, un alt dezvoltator imobiliar, despre care presa a scris că nu a respectat autorizația de construcție în cazul unui proiect.

Ovidiu “Didu” Moldovan și-a făcut prietenii politice și în domeniul administrației publice locale în perioada când a stat pe lângă fostul premier, actual primar. Odată ce s-a întors din Capitală, a început să tragă foloasele prieteniilor cultivate înainte de 2012. Doar se știe clar că fără prietenii, pile și relații nu faci nimic în relația cu autoritățile publice. Așadar, cu prietenia la purtător, Ovidiu Moldovan s-a apucat de proiecte imobiliare.

didu moldovan

Ovidiu Moldovan construiește și a construit peste tot în oraș: Donath, Constantin Brâncuși, Calea Turzii, Nicolae Colan, Galați, Hașdeu. Digger Contractors Feleacu este constructorul proiectelor imobiliare amintite anterior. Ovidiu Moldovan apare ca asociat și administrator, împreună cu Liviu Călin Borodi, la firma Digger Contractors din Feleacu, înființată în 2012, adică exact în anul când a terminat cu cameramania pentru Boc. Se pare că Liviu Călin Borodi este tocmai socrul lui Didu. Și acesta este mare dezvoltator imobiliar, cu mai multe firme în domeniu.

apartamente construct digger

În mod ciudat, deși construiește zeci de imobile, Digger Contractors SRL a declarat, în 2017, cifră de afaceri zero și pierderi de peste 52.000 lei. În 2016 a avut cifră de afaceri 132.652 lei, profit peste 91.000 lei. În ceilalți ani, cifră de afaceri zero și pierderi sub 1.000 lei. Numărul de angajați este zero încă de la înființare.

digger constractor

digger constractor

Ovidiu Moldovan este înfipt bine în afaceri. Pe lângă Digger Contractors mai are și RPM Solutions Development SRL Cluj-Napoca, al cărei obiect de activitate este lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Firma a fost înființată în 2017, are cifră de afaceri zero și pierderi de 631 lei.

Didu figurează ca angajat la Digger Construct SRL, înființată în 2011 și o are ca administrator și asociat unic pe Letiția Nicoleta Moldovan, care este cel mai probabil soția lui Ovidiu Moldovan. Obiectul de activitate al firmei este lucrări de pregătire a terenurilor: curățare amplasamente, lucrări de mutare a pământului, pregătirea șantierelor pentru exploatări miniere, executare drenuri etc. Cu toate acestea construiește blocuri.

didu moldovan si sotia

apartamente construct digger

nicoleta moldovan

Cea mai mare cifră de afaceri, Digger Construct SRL a avut-o în 2017: aproape 4,5 milioane lei și un profit de 267.000 lei. Digger Construct SRL a declarat în urmă cu 2 ani un număr mediu de 9 angajați. Același număr de angajați l-a avut și în 2016 când a declarat o cifră de afaceri de 1,6 milioane lei și un profit de aproape 374.000 lei.

apartamente construct digger

Ovidiu Moldovan a fost asociat în urmă cu câțiva ani cu Mihai Covaciu, administrator al firmei Covaciu Construct, care a ridicat și ridică în continuare blocuri în zone foarte bune din oraș. Despre unul din proiectele imobiliare ale Covaciu Construct, Ziar de Cluj a scris recent.

Citește și:

ZERO locuri de parcare noi în centru, dar Primăria aprobă construirea a 4 blocuri cu 6 etaje. Printre beneficiarii proiectelor imobiliare sunt firme de casă ale administrației publice

Investițiile lui Didu nu au respectat întotdeauna prevederile legale. În 2016, Digger Construct SRL împreună cu Covaciu Construct SRL au început construirea a 4 blocuri cu câte 6 apartamente fiecare pe strada Nicolae Colan din Zorilor. Vecinii au contestat proiectul, precizând că nu este respectată autorizația de construcție, în sensul că se construiau mai multe apartamente decât era prevăzut pe panou. Din cauza neregulilor, cei doi dezvoltatori imobiliari au fost amendați de Inspectoratul în Construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *