Afacerea zilei

Distribuitorul german de medicamente Worwag Pharma Cluj, condus de Norina Alinta Gâvan, a declarat un profit de aproape 1,3 milioane euro, anul trecut

Scris de 436

Din 2017 de când și-au deschis afacerea în Cluj-Napoca, nemții de la Worwag Pharma au crescut constant. De la o cifră de afaceri mică și pierderi de zeci de mii de euro în urmă cu cinci ani, au ajuns anul trecut la venituri totale de zeci de milioane de euro și profit net care se apropie de 1,3 milioane euro.

În 2021, Worwag Pharma a rulat o cifră de afaceri de 47,6 milioane euro, față de 38,7 milioane euro în 2020. Anii 2020 și 2021 au fost foarte buni din acest punct de vedere în comparație cu ceilalți ani: în 2019, cifra de afaceri a fost de 2,5 milioane euro, în 2018 de 1,7 milioane euro, iar în 2017 de 10 mii euro.

Anul trecut, profitul net declarat de Worwag Pharma a fost de aproape 1,3 milioane euro mai mult decât în 2020 când compania a avut un câștig net de aproape 950 mii euro. În primul an de activitate, a avut pierderi de aproape 80 mii euro, în 2018 pierderile erau de 4700 euro, iar 2019 a fost primul an cu profit (puțin peste 92 mii euro).După cum se observă, 2021 a fost cel mai bun an din punct de vedere al profitabilității.

Numărul mediu de salariați pe care îi avea Worwag Pharma anul trecut a fost de 70 (la fel ca în 2020). 11 salariați a avut în 2019, 7 în 2018 și 2 în primul an de activitate.

Compania are doi asociați: Worwag Pharma International GMBH Germania (99%) și Generosan GMBH Germania (1%).

Administrator și CEO al companiei este Norina Alinta Gâvan. Este și membru fondator și președinte onorific al Asociației de Podiatrie și membru fondator al Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab. Pe site-ul spune despre ea că acționează “pentru a îmbunătăți situația persoanelor cu neuropatie diabetică și picior diabetic din România”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE