Eveniment

DISTRACŢII LA PENITENCIARUL GHERLA: Cuie în cap şi droguri

Un deținut de la Penitenciarul Gherla și-a bătut un cui în frunte acesta fiind dus la spital unde a primit îngrijiri medicale. Surse judiciare au declarat pentru Cluj24 că deținutul era în evidența cabinetului medical cu afecțiuni psihice.

Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unității, unde și-a extras singur cuiul și a primit îngrijirile medicale necesare.

Deținutului i-a fost întocmit raport de incident, iar despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Tot în cadrul Penitenciarului Gherla, cu ocazia unui control inopinat efectuat în celule, în salteaua unui deținut s-au descoperit cinci pliculețe confecționate din hârtie, ce conțineau o substanță vegetală de culoare maroniu-verzuie.

De asemenea, în salteaua altui deținut a fost descoperit un pliculeț confecționat din hârtie, ce conținea o substanță cristalizată de culoare albă.

Cu ocazia controlului a mai fost descoperit și un telefon mobil, disimulat în piciorul mesei.

Plicurile au fost ridicate existând suspiciunea că substanțele ar putea fi droguri și a fost sesizată Poliția Municipiului Gherla.

Un al treilea incident a avut loc într-o celulă în care un deținut a spart geamul de la fereastră fără să invoce un motiv anume.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.