Din oras

Disponibilizari la Napolact. 40 de angajati au ramas fara loc de munca

Scris de 806

In plina campanie de lansare a noilor iaurturi Cedra pe biroul sefului Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) a ajuns o notificare din partea Napolact care anunta concedierea colectiva a catorva zeci de angajati. Reprezentantii companiei neaga zvonurile de inchidere a fabricii din Baciu si spun ca restructurarea vizeaza personalul din depozitul de aici, care se va transforma intr-o platforma cross-dock, de incarcare si descarcare a marfii fara depozitare sau cu timp minim de depozitare.

Am primit doua notificari de disponibilizari. Una vizeaza 40 de persoane de la Napolact. Vor primi plati compensatorii, pentru ca asa e legea, dar partea proasta este case duce de tot Napolact, produsul de Cluj dispare complet”, a declarat pentru Ziar de Cluj Daniel Don, directorul AJOFM.

In 2013 circulau zvonuri despre inchiderea fabricii de la Cluj. Reprezentantii Napolact au precizat pentru Ziar de Cluj ca fabrica din Baciu este si va ramane una dintre principalele facilitati de productie din Romania. Mai mult, incepand cu 1 ianuarie 2015, produc toate specialitatile de branza in fabrica din Baciu, iar pana la 1 iunie vor face, de asemenea, maturarea si ambalarea tot aici. Pe langa branza, la Baciu se produce acum lapte si unt.

“Luand in considerare si situatia actuala a infrastructurii din Romania, continuam sa ne optimizam operatiunile logistice, pentru a ramane competitivi si pentru a reduce, mai departe, costurile operationale. Incepand din 16 iunie, depozitul din Baciu va fi transformat intr-o platforma cross-dock. Aceasta transformare va afecta structura de posturi a depozitului. Vom face tot posibilul pentru a minimiza impactul asupra angajatilor nostri, avand un plan social bine pus la punct, si vom oferi ajutor fiecarei persoane afectate de acest proces in scopul gasirii celor mai bune solutii si alternative. Conform contractului colectiv, fiecare angajat afectat va beneficia de un pachet compensatoriu important. Credem cu tarie ca toate aceste schimbari prin care trecem acum vor duce la consolidarea pozitiei Napolact pe piata si, de asemenea, a activitatii generale a fabricii noastre din Baciu”, au precizat pentru Ziar de Cluj reprezentantii FrieslandCampina Romania.

Acestia mai spun ca o parte din angajatii celor 40 de posturi restructurate din cadrul depozitului vor fi reintegrati in fabrica.

 

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 55 mins PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 1 hour Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 4 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 4 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE