Din oras

Disponibilizari la Napolact. 40 de angajati au ramas fara loc de munca

In plina campanie de lansare a noilor iaurturi Cedra pe biroul sefului Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) a ajuns o notificare din partea Napolact care anunta concedierea colectiva a catorva zeci de angajati. Reprezentantii companiei neaga zvonurile de inchidere a fabricii din Baciu si spun ca restructurarea vizeaza personalul din depozitul de aici, care se va transforma intr-o platforma cross-dock, de incarcare si descarcare a marfii fara depozitare sau cu timp minim de depozitare.

Am primit doua notificari de disponibilizari. Una vizeaza 40 de persoane de la Napolact. Vor primi plati compensatorii, pentru ca asa e legea, dar partea proasta este case duce de tot Napolact, produsul de Cluj dispare complet”, a declarat pentru Ziar de Cluj Daniel Don, directorul AJOFM.

In 2013 circulau zvonuri despre inchiderea fabricii de la Cluj. Reprezentantii Napolact au precizat pentru Ziar de Cluj ca fabrica din Baciu este si va ramane una dintre principalele facilitati de productie din Romania. Mai mult, incepand cu 1 ianuarie 2015, produc toate specialitatile de branza in fabrica din Baciu, iar pana la 1 iunie vor face, de asemenea, maturarea si ambalarea tot aici. Pe langa branza, la Baciu se produce acum lapte si unt.

“Luand in considerare si situatia actuala a infrastructurii din Romania, continuam sa ne optimizam operatiunile logistice, pentru a ramane competitivi si pentru a reduce, mai departe, costurile operationale. Incepand din 16 iunie, depozitul din Baciu va fi transformat intr-o platforma cross-dock. Aceasta transformare va afecta structura de posturi a depozitului. Vom face tot posibilul pentru a minimiza impactul asupra angajatilor nostri, avand un plan social bine pus la punct, si vom oferi ajutor fiecarei persoane afectate de acest proces in scopul gasirii celor mai bune solutii si alternative. Conform contractului colectiv, fiecare angajat afectat va beneficia de un pachet compensatoriu important. Credem cu tarie ca toate aceste schimbari prin care trecem acum vor duce la consolidarea pozitiei Napolact pe piata si, de asemenea, a activitatii generale a fabricii noastre din Baciu”, au precizat pentru Ziar de Cluj reprezentantii FrieslandCampina Romania.

Acestia mai spun ca o parte din angajatii celor 40 de posturi restructurate din cadrul depozitului vor fi reintegrati in fabrica.

 

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *