Din oras

Cascadorii rasului si incompetentii statului, doar in Primaria Cluj-Napoca

O intrebare de sase cuvinte ii terorizeaza, de mai bine de o luna, pe bugetarii din Primaria Cluj-Napoca. “Terenul meu e intravilan sau extravilan?” a ajuns sa fie o dilema mai aspru anlizata decat “Ce a fost mai intai, oul sau gaina?”, pentru care oamenii de stiinta inca nu au un raspuns. Mihai Folea, un cetatean simplu al Clujului, a solicitat o lamurire din partea municipalitatii. Omul, proprietar al unui teren in oras, a dorit sa afle, scurt si simplu, daca bucata de pamant pe care o detine este teren intravilan sau extravilan. Ce a urmat, insa, e o telenovela de care I.L. Caragiale insusi ar rade.

Era o frumoasa dimineata de primavara, in 13 martie, cand solicitarea a ajuns la Adriana Mocan, de la Centrul de Informare pentru Cetateni. In aceeasi secunda, aceasta a redirectionat e-mailul catre Corina Ciuban, de la Directia de Urbanism. Aceasta din urma nu a fost la fel de rapida si s-a gandit trei zile ce si cum sa faca. In 16 martie, a decis ca raspunsul nu se afla in biroul ei, asa ca a trimis solicitarea mai departe catre Sanda Spiroiu, tot in cadrul Serviciului de Urbanism. Sanda Spiroiu s-a gandit ce s-a gandit, vreo patru ore, si a trimis solicitarea catre Ana Neagota, tot de la Serviciul de Urbanism.

Ei bine, Ana Neagota a pus suflet in solictarea omului si s-a gandit aproape o luna daca terenul lui e intravilan sau extravilan. In 8 aprilie, inca nelamurita, Neagota a decis sa trimita e-mailul inapoi catre persoana care i-l trimisese: Sanda Spiroiu.

Solicitarea si-a petrecut sarbatoarea Pastelui singura, in casuta de e-mail a angajatei statului, care, abia sase zile mai tarziu, in 14 aprilie, a expediat-o catre Corina Ciuban, cea la care ajunsese in ziua dintai. Corina Ciuban s-a gandit ea ce s-a gandit, vreo doua ore, si a decis, din nou, ca nu e de competenta ei sa raspunsa la o intrebare atat de grea. Asa ca i-a trimis e-mailul Ligiei Subtirica, tot din cadrul Directiei de Urbanism.

Dupa doua zile de intrebari fara raspuns, si aceasta a decis ca e timpul sa se descotoroseasca de intrebarea buclucasa. Asa ca, in 16 aprilie, Subtirica a trimis e-mailul catre nimeni altul decat insusi Emil Boc, primarul Clujului. In liga I, e-mailul a avut o evolutie scurta, de doar 12 minute. Pretioase, insa, pentru orice solicitare cu pretentii. Emil Boc a retrogradat rapid e-mailul catre Gheorghe Surubaru, viceprimarul Clujului.

Surubaru s-a gandit ce s-a gandit, vreo 7 ore, si… a trimis solicitarea inapoi la, surpriza, Corina Ciuban. Pentru a treia oara de cand a intrat in sistemul Primariei Cluj-Napoca!!! Iar la Corina Ciuban solicitarea este, in continuare, in operare. De doua zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *