Din oras

Directorul Clujana: „Speram ca in 2 ani, fabrica sa scape de datorii”

Directorul fabricii de incaltaminte Clujana, Dorinel Sumlea, se lauda cu faptul ca a reusit sa adune in conturile societatii peste 1,2 milioane de lei si a platit un milion de lei din datoriile de 1,4 milioane de euro, cat avea Clujana in octombrie anul trecut, cand a preluat conducerea fabricii. In acest ritm, sustine directorul, Clujana SA poate scapa de datorii in urmatorii doi ani.

Situatia financiara a fabricii Clujana, subordonata Consiliului Judetean Cluj, s-a imbunatatit in ultimele 8 luni, de cand Dorinel Sumlea a preluat conducerea. In octombrie 2013, Clujana avea datorii de 1.480.000 de euro, iar de atunci s-a reusit plata unui milion de lei din totalul datoriilor.

„In octombrie, cand am preluat conducerea, m-am socat. In cont erau zero lei si datorii de 1.480.000 de euro si cam 30 de furnizori cu plata restanta mai mult de 6-7 luni, pana la un an”, spune directorul general.

„Acum avem in cont 1,2 milioane de lei, cu tot cu dobanda.  Mai avem 800.000 de lei pe care ii rulam. Toti furnizorii sunt platiti cu banii jos”, adauga el.

In ultimele luni, Clujana SA a incheiat cinci contracte cu clienti noi, trei in sistem lohn si doi clienti din Italia, carora le este furnizat produs finit.

„Primele comenzi au fost de la 3.800 de perechi, si cantitatea urca de la luna luna, astfel ca am ajuns la 12.000 de perechi. De aceea am angajat si oameni noi. De la 220 de persoane cate erau anul trecut, acum avem 429 de angajati”, spune Sumlea.

Intr-un raport financiar de la sfarsitul anului 2013, prezentat de Clujana forului judetean, se arata ca, in decembrie 2013, Clujana SA avea datorii de peste 8,4 milioane de lei, reprezentate de o linie de credit contractata in 2010, datorii cu personalul, la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale pentru salarii restante, dar si catre clienti creditori.

Intr-o alta ordine de idei, Consiliul Judetean Cluj il va mandata pe Axente Husar ca reprezentant in Consiliul de Administratie  de la Clujana, acesta inlocuind-o pe Iulia Ianchis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *