In vizor

Consilierii de la Asistenta Sociala nu isi pot justifica averile

Angajatii statului de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj scot bani din piatra seaca – nedeclarati. Altfel nu se explica achizitiile lor de zeci de mii de euro din ultimii ani, in conditiile in care au salarii de 10-15 milioane de lei vechi pe luna. Unii referenti si consilieri de aici, speciali sau obisnuiti, si-au cumparat case, terenuri si apartamente fara sa aiba vreo datorie la banca. Ei nu au credite, platesc cu banii jos! In declaratiile lor de avere nu e trecut vreun castig inopinat, o mostenire sau donatie. Ziar de Cluj va prezinta averile tuturor consilierilor de la DGASPC Cluj care au, impreuna cu familia, mai mult de doua apartamente sau terenuri:

Nicoleta Chindris e unul dintre cei mai instariti consilieri de la Serviciul de Evaluare Complexa a Copilului cu Dizabilitati. Are trei terenuri in oras, un apartament si o casa si conduce un Ford Focus.

Desi ocupa un post de functionar public, doamna Chindris a uitat sa isi treaca venitul incasat anul trecut in declaratia de avere.

Un alt consilier instarit e Flavia Angela Csernatoni, cea care are un apartament in oras, unul in Floresti si o casa in Someseni. Csernatori are si doua terenuri, conduce o Dacia Logan, iar anul trecut a avut un venit de 13.623 de lei.

Ramona Duca, si ea consilier, are doua apartamente si doua case de vacanta, iar anul trecut a avut un venit de 11.080 de lei.

Monica Doina Huldusan, consilier, are doua apartamente, dintre care unul cumparat in 2013. Conduce un Volksvagen Polo, iar anul trecut a castigat 12.000 de lei.

Simona Lapadean, si ea consilier, are doua terenuri – unul in Cluj si unul in Buzau – si doua apartamente – unul in Cluj si unul in Hunedoara. Anul trecut a castigat 16.048 de lei.

Radu Constantin Marc, referent de specialitate, are doua terenuri, doua apartamente si o casa. Conduce un Hyundai, iar anul trecut a castigat 16.000 de lei.

Adriana Marioara Mircea, consilier, are doua apartamente in Cluj, ultimul cumparat chiar anul trecut. Conduce un Citroen si are un “salar” de 1.400 de lei pe an.

Angela Muresan are un teren in Chinteni, un apartament in Cluj-Napoca, doua masini Dacia si un tractor. In conturi are 45.000 de lei, iar anul trecut a castigat 22.963 de lei.

Elena Virginia Nica are un apartament in Cluj Napoca, o casa de vacant in Medias – pe care si-a cumparat-o anul acesta – si conduce un Volkswagen Golf.  Toate, dintr-un salariu de 12.106, cat a incsat anul trecut, adica putin peste 1.000 de lei pe luna.

Maria Elena Petris, consilier superior, are un apartament in Cluj, o casa in Apahida, unde are si un teren, si conduce un Citroen. Anul trecut a castigat 15.453 de lei.

Livia Pop, consilier juridic, are un apartament in Zalau, iar anul trecut si-a cumparat unul in Cluj, de 73 de metri patrati. Asta in conditiile in care nu a luat un imprumut, nu a mostenit bani si nici veniturile sotului nu justifica noua achizitie. Ioan Pop are pensie de boala – 5.896 de lei pe luna.  In declaratia de avere are trecute doua masini – un autoturism Audi si o autilitara Fiat Doblo. Toate, dintr-un salariu anual de 13.275 de lei, adica 1.100 de lei.

Marioara Pop, alt consilier instarit, are o casa si un apartament, un teren si o masina Dacia Logan. Anul trecut a castigat 21.063 de lei.

Crina Gabriela Roiban, referent, si-a cumparat anul acesta un apartament cu banii jos. De unde bani, nu stie nimeni. Nu i-a mostenit, nu i-a castigat, nu i-a imprumutat si cu siguranta nu i-a muncit. Pentru ca din salariul ei de 12.476 de lei pe an, adica putin peste 1.000 de lei pe luna, nu avea cum. Doamna referent mai are un  teren in Cluj si conduce un Volkswagen Golf.

Reka Szabo, consilier superior, are, impreuna cu familia, 25.000 de lei in conturi, depusi intre anii 2003 si 2011, si un apartament in oras. Anul trecut a castigat 16.345 de lei si a avut o dobanda de 741 de lei pentru banii din conturi.

Maria Adriana Tautan are doua terenuri, doua apartamente si un Volkswagen. Anul trecut a castigat 12.223 de lei.

Dana Sanda Timar, alt consilier superior, are cinci terenuri, doua apartamente si o casa in Turda. Conduce un Alfa Romeo, iar in conturi are 40.000 de euro si 6.000 de lei. Anul trecut a avut un venit de 37.442 de lei, iar din inchirierea apartamentelor a mai castigat 21.120 de lei.

Carmen Veclenit, consilier principal, si-a cumparat, in 2012, un apartament in Cluj si un teren agricol in Apahida, asa cum stiu mai toti consilierii de la DGASPC – cu banii jos. In declaratia ei de avere nu scrie ca ar fi mostenit bani, ca i-ar fi imprumutat sau castigat. Iar de muncit, din nou, e destul de indoielnic. Veclenit a castigat, anul trecut, 14.070 de lei.

Sanda Vescan are un teren in Teius si doua apartemente in Cluj-Napoca, achizitionate in 2010 si 2011. Conduce un Ford Fiesta si nu are nicio datorie la banca. De la DGASPC a castigat 21.230 de lei. 

Sotia conilierului judetean cu atributii de vicepresedinte Horatiu Catarig e director executiv adjunct la DGASPC Cluj. Dana Elena Catarig are un teren in Ungaria, 5.900 de lei si 4.800 de euro in conturi. La Prodco Exim SRL are actiuni in valoare de 163.651 de lei. Din slujba de la stat a castigat 23.449 de lei in 2013.

Anul trecut, de la Matrix Investments, familia Catarig a avut un venit de 124.026 de lei.

sursa foto: ziuadecluj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *