Sanatate

“Dinții de fierăstrău” ai lui Boc: După o ușoară scădere în weekend, rata infectării crește în Cluj-Napoca la 36,24

Previziunea lui Boc de săptămâna trecută s-a adeverit astăzi: incidența cazurilor de COVID în Cluj-Napoca a ajuns la faza de dinți de fierăstrău. După o ușoară scădere în weekend, când incidența a fost de 35,08, astăzi Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj a raportat o incidență de 36,24 cazuri la o mie de locuitori. Datele sunt valabile pentru perioada 21 ianuarie – 3 februarie. Ne așteptăm ca în zilele următoare să urmeze același trend de oscilare a incidenței.

În Dej, incidența raportată astăzi de DSP Cluj este de 34,19 cazuri la o mie de locuitori. În Gherla este de 36,24 cazuri, în Turda este de 19,66 cazuri, în Câmpia Turzii este de 18,66 cazuri, iar în Huedin este de 11,44 cazuri la o mie de locuitori.

În localitățile din vecinătatea municipiului Cluj-Napoca incidența se prezintă astfel: Apahida are 33,37 cazuri la o mie de locuitori, Florești are 37,75 cazuri, Feleacu are 28,12 cazuri, iar Baciu are 28,70.

La nivelul județului, incidența este de 28,43.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Boc spunea că urmează o fază de dinți de fierăstrău.

“Eu cred că va intra curând într-o fază de platou sau faza aia de dinți de fierăstrău cum se spune și undeva după 15 februarie eu zic că va coborî. Sunt două explicații aici: în primul rând rata mare este direct corelată cu numărul de testări, Clujul are avantajul de a avea foarte multe soluții de testare, oamenii sunt extrem de resposabili, se testează în permanență și bine fac pentru a izola virusul. Partea plină a paharului, dacă poate fi, din toată această situație complicată este că nu este atât de agresivă varianta asta Omicron, iar dacă ești vaccinat lucrurile sunt relativ ușoare. Cel puțin acestea sunt datele statistice medicale”, declara Boc în 28 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *