Din oras

Din pilot de raliu, polițist. Pilotul de raliuri Bogdan Marișca a “testat” meseria de polițist

Pilotul de raliuri Bogdan Marișca a lăsat volanul mașinii  pentru a fi polițist. Nu e vorba despre o decizie definitivă, ci doar de o zi în care pilotul a devenit, pentru o zi, elev al Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” din Cluj. Așa că a experimentat pentru prima dată trasul cu arma.

Acesta a participat la simularea unui caz cu care politistii se intalnesc tot mai des in teren. Marisca a ochit si a tras perfect, observandu-se cu ochiul liber reflexele antrenate.

Din simulatorul de trageri, proaspătul elev a ieșit în stradă, unde a trebuit să facă munca unui polițist de la Serviciul Rutier.

A prins un sofer fara centura si i-a explicat, prin prisma uniformei pe care o purta, dar si prin cea a soferului de raliu cat de importanta este centura.

Apoi Bogdan Marișca a luat parte la o urmărire în trafic și a imobilizat un suspect de furt.

Cum i s-a părut pilotului de raliu experiența de a fi om al legii?

„N-am mai tras si nu am mai fost niciodata intr-un astfel de simulator. Experienta numarul unu de astazi a fost pentru mine simulatorul de trageri.” Intrebat cum e să faci o urmărire cu o Dacia Logan, Marisca a spus ca se descurca cu ce are. „Asta avem, asta facem. Mai mult, trebuie sa ne bucuram ca oamenii sunt pregatiti sa faca urmariri si cu masini de genul asta, care cred ca isi pot face treaba, daca omul care este la volan sau in trafic este bine pregatit”, a fost concluzia pilotului  Bogdan Marișca.

Și, ca să nu se îndepărteze foarte mult de pasiunea sa de a conduce, pilotul Bogdan Marișca le-a oferit viitorilor polițisti câteva sfaturi despre cum să conducă în condiții de siguranță și cum să controleze mașina pe un teren alunecos.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *