Din oras

Din coafări statistice Clujul stă bine la angajări. Dar realitatea, inclusiv a celor 1159 de copii cu părinţii plecaţi la muncă peste hotare, e alta

Când citim cifre statistice este bines să nu ne extaziem ci, dacă avem cu ce judeca, să judecăm toate datele problemei. Da, din pixul statistic, numărul angajaților din Cluj crește cu peste 13.700 într-un an, iar salariile se măresc cu 15%, în medie la 3.300 lei. Aşa transmite Direcţia Judeţeană de Statistică Cluj şi aşa este preluată, pe nemestecate, de către profesioniştii presei clujene. Să aibă cu ce se bate politicienii locali cu cărămida în piept cu privire la laptele şi mierea bunăstării aduse de mult prea înţeleapta lor administraţie.

Da, coafat statistic, efectivul salariaţilor din judeţul Cluj, la sfârşitul lunii decembrie 2018 a fost de 253.282 persoane, cu 13.719 persoane mai mult decât în luna decembrie a anului trecut. Dar nu guiţă nimeni nimic despre fluctuaţia de personal angajat, dacă avem de-a face cu creşteri sezoniere, de oameni aduşi în diveres intreprinderi şi investiţii din alte părţi ale Patriei sau ale mapamondului şamd. Clujenii, pe tot parcursul anului trecut au cam fost nevoiţi să-şi abandoneze copiii şi să-şi caute de lucru peste hotare. La 1159 de copii abandonaţi anul trecut în grija bunicilor ar fi măcar 1159 de adulţi.

Da, câştigul salarial mediu nominal brut, realizat în luna decembrie 2018, a fost de 5,465 lei şi cel net de 3.303 lei. Câştigul salarial mediu net din luna decembrie 2018 a fost cu 15,5% mai mare faţă de aceeaşi lună din anul 2017.

Zău? Acuma nu mai sunt creşteri din pixul guvernanţilor? E “decât” lapte şi miere autohtonă?

Ipocriziile acestea statistice, preluate pe nemestecate de către nişte papagali pentru a fi servite pe nejudecate de alţi papagali ne îngroapă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *