Rautacisme

Din aDîncu gândirii lui Vasile

Joi seara, în direct, la Digi24, marele strateg şi analist-sintezist de recunoaştere internaţională şi renume mondial, ministrul Apărării Vasile Dîncu a simţit nevoia să ne arate (a câta oară?) cum gura bate curul. Sfătos, cu nasul în stratosferă, a grăit din vârful buziţelor aşa cum îi şade bine unui „prafiesăr”:

„În zona Insulei Şerpilor într-adevăr a fost o mişcare la un moment dat, dar nu se justifică să spunem că este vorba despre o pregătire militară, de un atac în această zonă. Acolo exista o bază ucraineană oricum, dar nu au fost lupte acolo”.

Chiar în timpul expozeului care întăreşte zicala că „mai bine taci şi crede lumea că eşti prost, decât să vorbeşti şi să ştie lumea că eşti prost”, cei 13 grăniceri ucrainieni care păzeau insula au fost ucişi în urma bombardamentelor intense desfăşurate de două nave de război ruseşti asupra instalaţiilor din Insula Şerpilor.

„Conform informaţiilor de care dispunem în prezent, insula Şerpilor din Marea Neagră a fost capturată de către ocupanţii ruşi”, a anunţat în cursul serii de joi Serviciul ucrainean pentru frontieră într-un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit căruia întreaga infrastructură de pe insulă a fost distrusă în urma bombardamentelor

„O navă rusească a cerut garnizoanei din Insula Şerpilor să se predea. Apoi a fost declanşat un atac cu rachete şi tunuri de artilerie. 13 grăniceri şi-au pierdut viaţa”, a scris Gheraşcenko pe contul său Telegram.

Există chiar şi o înregistrare audio cu ultimul schimb de mesaje dintre una dintre navele invadorurului rus şi grănicerii ucrainieni.

Insula Şerpilor din Marea Neagră, clasificată drept „stâncă” în sensul Convenţiei de la Montego Bay privind Dreptul Mării din cauza lipsei de surse proprii de apă potabilă, se află la 45 de km de ţărmurile României şi Ucrainei. Două nave de război ale Flotei ruse din Marea Neagră – „Moskva” şi „Vasili Bâkov” – s-au aflat în apropierea insulei.

„Inamicul a încercat în mod repetat în zadar să-i intimideze pe grănicerii ucraineni de pe insulă, cerându-le să capituleze. Grăniceri şi militari ai armatei ucrainene au ripostat cu îndârjire”, se menţiona în comunicatul citat.

Anterior, Lb.ua relata că „agresorul s-a folosit de un canal de comunicare internaţional pentru siguranţa navigaţiei pentru a le transmite grănicerilor ucraineni să capituleze.

CNN transmite că, potrivit presupusului schimb de replici, ofițerul rus spune:

„This is a military warship. This is a Russian military warship. I suggest you lay down your weapons and surrender to avoid bloodshed and needless casualties. Otherwise, you will be bombed”. Răspunsul unui grănicer ucrainean: „Russian warship, go f*** yourself.”

Cum ar fi, în contextul prăpăstiilor debitate aseară, ca domnul Vasile Dîncu să navigheze afară din Guvern, ca şi cum ar fi o navă rusească?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *