Politica

Autoritățile clujene susțin că România trebuie să rămână deschisă pentru ucraineni: Avem un plan destinat situațiilor de urgență, dacă vor fi probleme legate de refugiați

Scris de 63

„Dacă vor fi probleme legate de refugiați, România trebuie să fie o țară extrem de deschisă, extrem de primitoare, extrem de atașată spre a rezolva situația temporară, pe care sper eu să o aibă populația din Ucraina”, consideră edilul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc. 

Primarul Emil Boc a fost întrebat în privința pregătirii autorităților clujene pentru primirea refugiaților ucraineni, în contextul în care în primele 24 de ore de la declanșarea războiului din Ucraina de către ruși, administrația locală nu a făcut public nici un fel de demers privind găzduirea populației din Ucraina care fuge din calea războiului. 

„Avem un plan destinat situațiilor de urgență care poate fi adaptat pentru orice situație.

Aici noi lucrăm sub comandă instituțională, adică Ministerul de Interne coordonează cu Prefecturile și Primăriile. În caz că este nevoie, știm ce avem de făcut.

Noi de la începutul săptămânii lucrăm la acest plan de al actualiza și activa, în cazul în care ni se va solicita. 

Dar, repet, aici nu se iau decizii individuale, ci instituționale, bazate pe deciziile MApN, MAI”, a explicat Boc. 

De altfel, primarul Emil Boc a admis că președintele rus Vladimir Putin este singur și merită să rămână izolat complet, atât politic, cât și economic. 

CITEȘTE ȘI: Emil Boc explică «boala de putere» a lui Putin: Sunt convins că ținta lui e să instaureze un guvern-marionetă la Kiev, care să-i permită anexarea Ucrainei

Recent, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au susținut că Putin urmărește să preia controlul asupra întregii Ucraine sau a unei părți a statului vecin. 

Edilul Clujului a condamnat revizionismul rusesc și a apreciat că ne aflăm într-unul dintre cele mai complicate momente după cel de-al Doilea Război Mondial. 

CITEȘTE ȘI: VIN RUȘII! Contextul regional al arhitecturii de securitate îl îngrijorează pe BOC: „Este o chestiune de timp, nu «dacă». Analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară…”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 29 mins Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 57 mins In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 58 mins In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 2 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 3 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 5 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 5 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 6 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 18 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 19 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
 • Acum 1 day Din oras
  Peisagistică cu barda în Parcul Farmec, gunoiae în loc de rațe pe Canalul Morii
 • Acum 1 day In vizor
  USAMV Cluj Napoca la încă o tură de judecată cu omul de afaceri din imobiliare Călin Buzoianu. Aceeași ”stațiune de cercetare experimentală”, bat-o vina!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE