Politica

Autoritățile clujene susțin că România trebuie să rămână deschisă pentru ucraineni: Avem un plan destinat situațiilor de urgență, dacă vor fi probleme legate de refugiați

„Dacă vor fi probleme legate de refugiați, România trebuie să fie o țară extrem de deschisă, extrem de primitoare, extrem de atașată spre a rezolva situația temporară, pe care sper eu să o aibă populația din Ucraina”, consideră edilul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc. 

Primarul Emil Boc a fost întrebat în privința pregătirii autorităților clujene pentru primirea refugiaților ucraineni, în contextul în care în primele 24 de ore de la declanșarea războiului din Ucraina de către ruși, administrația locală nu a făcut public nici un fel de demers privind găzduirea populației din Ucraina care fuge din calea războiului. 

„Avem un plan destinat situațiilor de urgență care poate fi adaptat pentru orice situație.

Aici noi lucrăm sub comandă instituțională, adică Ministerul de Interne coordonează cu Prefecturile și Primăriile. În caz că este nevoie, știm ce avem de făcut.

Noi de la începutul săptămânii lucrăm la acest plan de al actualiza și activa, în cazul în care ni se va solicita. 

Dar, repet, aici nu se iau decizii individuale, ci instituționale, bazate pe deciziile MApN, MAI”, a explicat Boc. 

De altfel, primarul Emil Boc a admis că președintele rus Vladimir Putin este singur și merită să rămână izolat complet, atât politic, cât și economic. 

CITEȘTE ȘI: Emil Boc explică «boala de putere» a lui Putin: Sunt convins că ținta lui e să instaureze un guvern-marionetă la Kiev, care să-i permită anexarea Ucrainei

Recent, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au susținut că Putin urmărește să preia controlul asupra întregii Ucraine sau a unei părți a statului vecin. 

Edilul Clujului a condamnat revizionismul rusesc și a apreciat că ne aflăm într-unul dintre cele mai complicate momente după cel de-al Doilea Război Mondial. 

CITEȘTE ȘI: VIN RUȘII! Contextul regional al arhitecturii de securitate îl îngrijorează pe BOC: „Este o chestiune de timp, nu «dacă». Analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară…”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *