Din oras

Din 2015 polițiștii clujeni nu au fost capabili să îi prindă pe cei care au vandalizat prima dată statuia lui Mathias Rex, așa că vandalii au lovit din nou. RUȘINE!

Niște asistați mintal din Cluj-Napoca au vandlizat statuia lui Mathias Rex, rege care aparține istoriei comune a Ungariei și României. Istoriei și nu isteriei unor deșeuri cu față umană care se cațără pe Tricolor ca să ajungă în Parlamentul Românie. Și nu este prima dată. Că Poliția clujeană doarme pe picioare, iar ”bonțidenii” locali își păzesc mărarul de pe picioare și burdihanele de căldura cea mare.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Oláh Emese, a anunțat că statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii a fost vandalizată. Vandalii au transformat numele Regelui în ”T-Rex”.

Viceprimarul susține că autoritățile locale vor depune plângere împotriva autorilor și că din cauza acestui act de vandalism, se vor instala camere de supraveghere în Centrul Clujului.

 

„Vom depune plângere împotriva autorilor necunoscuți, deoarece este revoltător faptul că unul dintre cele mai iconice monumente din Cluj-Napoca este atacat din nou. Condamn profund actul și în perioada următoare ne propunem să amplasăm camere de luat vederi în jurul monumentului. Statuia va fi curățată cât mai curând posibil și readusă la forma sa originală”, a spus viceprimarul.

În 2015, statuia lui Matei Corvin a fost vandalizată de două ori în două săptămâni.

Chiar cu o zi înainte de startul Untold Festival, statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii a fost, din nou, vandalizată. Soclul statuii si partea din spate a calului au fost stropite cu vopsea rosie, in perioada in care se ridica singura scena cu acces gratuit din cadrul Untold.

A doua oară, un presupus făptaș a fost prins în flagrant (după polițiști amenința că se sinucide, după mincinoșii de la primărie, montase un steag peste fața lui Mathias Rex)) și a fost internat la Neuropsihiatrie.

Două săptămâni mai târziu, puțin după miezul nopții polițiștii au reușit să surprindă în flagrant o nouă tentativă de vandalizare a grupului statuar, dar punctele de vedere ale primăriei și cele ale reprezentanților poliției sunt total diferite.

“Dispeceratul Politiei Locale din cadrul Primariei a fost anuntat telefonic de un cetatean cu privire la faptul ca pe statuia lui Matei Corvin cineva a arborat steagul national al Romaniei. Steagul era pozitionat pe capul statuii acoperind fata regelui maghiar. Dupa apelul telefonic politia locala, alaturi de politisti ai IPJ, s-au deplasat la fata locului unde au depistat un individ imbracat cu tricou de culoare alba, cu cagula pe cap in timp ce cobora de pe statuie. Suspectul a incercat sa scape fugind de politistii locali, dar a fost prins in Piata Muzeului si predat politistilor de la municipiu”, au declarat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.  

“In urma unui apel telefonic la 112, politistii de la Sectia 1 s-au deplasat in Piata Unirii, unde au observat un tanar de 29 de ani din Cluj-Napoca, urcat pe statuia lui Matei Corvin, fluturand un tricou si amenintand ca se sinucide. In urma investigatiilor de la fata locului politistii au solicitat un echipaj de ambulanta, deoarece tanarul prezenta semne de tulburare psihica si s-a dispus internarea sa in cadrul Clinicii de Neuropsihiatrie din Cluj-Napoca”, au declarat reprezentantii IPJ Cluj.

Ideea este că cel sau cei care au mânjit soclul cu vopsea nu au fost prinși nici până în ziua de azi. Asta deși în oraș erau montate, la data vandalizării, 270 de camere de supraveghere a traficului, pentru care instituția pe care o conduce Emil Boc plătea în acea perioadă peste 100.000 de euro pe an. Acum poate sunt mai multe.

Este interesant că viceprimarul UDMR al Clujului habar nu are de existența acestor camere, de ne anunță că urmează să fie montate și altele. Cum tot interesant este faptul că au trecut 16 ani de la prima vandalizare a proaspăt renovatei statui, iar ”funăria” lui Boc nu a montat nici o cameră de supraveghere în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *