General

DIN 2010 PRITOCEȘTE Emil ce OSĂ facă Boc pe Calea Baciului. Și n-a fost capabil să facă nimic. De la creșă, la școală, la centru de incluziune a romilor de la Pata Rât, la cămin electoral pentru bătrâni

Scris de 845
 • Practic, Emil Boc a reșapat electoral un alt proiect în care a îngropat bani de studii de prefezabilitate.

În timp ce în Cluj-Napoca copiii învață,de ani de zile, în două schimburi, primăria Cluj-Napoca ținea în paragină o școală pe Calea Baciului. Miercuri, la doi ani de la lansarea licitației pentru studiul de prefezabilitate (ați ghicit!), Consililul local Cluj-Napoca a aprobat, în ședința de 7 septembrie 2022, constuirea unui cămin de bătrâni în locația de pe str Calea Baciului nr 18. Apoi Emil Boc ”OSĂ” se laude cu grija pe care o poartă bătrânilor. Nimeni nu zice că nu este bine așa, dar ceva făcut de la A la Z, ca investiție într-o lucrare nouă, nu este capabilă această administrație?

Cu emfază, Emil Boc și-a declarat generozitatea și grija față de comunitate în ședința de Consiliul local: ”Un proiect atât de necesar seniorilor cetății. Suntem la faza de a aproba astăzi în consiliul local căminul de bătrâni de pe Calea Baciului, realizat de către Primărie. Nu este în atribuția noastră legală, dar nimeni nu ne împiedică să construim un astfel de centru de bătrâni. Avem nevoie să avem grijă de bătrânii noștri, avem grijă să le oferim condiții în care să stea la prețuri decente și acceptabile. Mai există cămine private, dar pe care nu și le poate permite oricine. Acest centru, pe care Primăria îl va construi, va fi un centru care ne va permite să oferim bătrâneți liniștite seniorilor cetății la prețuri sustenabile. Este o investiție «de suflet» a clujenilor, din respect pentru cei care au construit Clujul și ne-au oferit nouă o șansă să îl ducem mai departe. Acest proiect nu intră în atribuțiile noastre, dimensiunea aceasta este la nivel județean dată prin lege, dar colegii mei au studiat și nici ne interzice legea să promovăm dezvoltarea unui cămin de bătrâni. După aprobare, pornim la licitație”.

Te și umpli de respect la ce cuvinte a scos Emil Boc pe gură: ”seniorii cetății” bla-bla-bla. Dar noi, la Ziar de Cluj, ținem minte toate minciunile și neputințele acestui primar de a transforma vorbele în fapte. Cum ținem minte că nu este frumos să te lauzi cu ceva cu care te-ai mai izbit deja cu cărămida electorală în pieptuț. Să vii să dai de nouă o lucrare pe care ai scos-o din pălăriuță ca reclamă electorală, credem că este prea mult chiar și pentru cea mai mincinoasă administrație publică locală din zona Ardealului.

În 2020, Emil Boc declara în plină campanie pentru alegerile locale cum OSĂ facă el cămin de bătrâni pentru că tocmai ce reușise (prin nețărmurita Sa contribuție și osteneală personală în slujba comunității), să obțină avizele necesare de la Ministerul Educației, astfel încât vechea școală abandonată să poată fi tranformată în cămin pentru persoanele în etate. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi – ca ultim proiect aprobat – a ședinței de Consiliu local din 10 septembrie 2020, privind darea în administrare a imobilului Direcției de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Prin urmare, două luni mai târziu, în 28 octombrie 2020, administrația locală a deschis licitația pentru depunerea ofertelor pentru obiectivul: Centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice.” Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 16 noiembrie 2020, iar pentru ”Achizitionarea serviciilor de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu, a studiului de fezabilitate, expertizei tehnice, studiilor specifice tipului de investitie si documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii pentru obiectivul Centru rezidential de îngrijire si asistenta sociala pentru persoane varstnice”, se ofereau 320.000 de lei. Cel mai interesant punct din Obiectivele propuse pentru realizarea Centrului dedicat persoanelor vârstnice, rămâne punctul 2: Construirea si amenajarea unui buncar anti-atomic.

CITEȘTE: Studio Art Construct a obținut proiectarea Centrului pentru vârstnici de pe Calea Baciului, obiectiv ce va fi dotat cu un buncăr anti-atomic

Dar altceva vrem să remarcăm. O declarație dată de Emil Boc în 2020:

Școala nu a mai funcționat după ’90 și a fost dezafectată, nu au mai fost solicitări educaționale și nu a mai putut funcționa ca atare, dar nu trebuie abandonată, trebuie găsită o soluție astfel încât să o facem funcțională, pentru că acolo este și un spațiu unde poți să te plimbi și se potrivește foarte bine pentru profilul acesta de cămin de bătrâni. Vom începe imediat ce va trece în ședința de consiliu de astăzi să facem studiul de fezabilitate, pentru ca în bugetul pe anul viitor, deja să trecem la construcția acestei entități sociale foarte importante”.

Sublinierea prin bolduire, ca să zicem așa, subliniază minciuna grosolană la care se pretează Excelența Sa, Însuși El Primarul… Prin urmare,

RECAPITULARE (bolduirile sunt pentru a sublinia minciunile):

Primăria Cluj-Napoca avea în administrare clădirea de pe Calea Baciului nr 18 unde a funcționat până în 2010 Școala generală cu clasele I-VIII nr. 9. Municipalitatea a avut de-a lungul anilor tot felul de proiecte pentru reconversia acestei clădiri, însă niciunul dintre ele nu s-a materializat.

Potențialele valorificări ale acestui spațiu/imobil au luat de-a lungul timpului forme diverse: creșă sau grădiniță (poate nu sunt solicitări educaționale, nu?), iar în 2013 s-a propus realizarea unui centru pentru incluziunea romilor de la Pata Rât în cadrul unui proiect european (tot ne-educațional, nu?). DECI: DIN 2010 PRITOCEȘTE Emil ce OSĂ facă Boc pe Calea Baciului!

Ultima propunere, cea electorală: centru pentru vârstnici cu funcțiuni multiple.

În 2020, consilierii locali au votat solicitarea avizului din partea Ministerului Educației pentru a schimba destinația imobilului. Clădirea are subsol și parter și o curte de 4000 mp.

Am reușit să obținem avizul de la Ministerul Educației, l-am primit ieri de la doamna Anisie, pentru ca o fostă școală de pe Calea Baciului, un teren și o clădire care este în stare avansată de degradare, acolo să construim un cămin de bătrâni, pentru prima dată în Cluj-Napoca. Vom construi un cămin de bătrâni cu aproximativ 70 de locuri, poate și mai mult. Cei care au bani, au soluții la căminele private de bătrâni. Noi ne uităm acum la cei din oraș care nu au resurse financiare să poată merge la un cămin privat”, declara, din fața unui microfon prietenos, primarul Emil Boc, în septembrie 2020.

Ne place, totuși, cum presa locală de chitanțier a relatat măreața strofocare a primarului Emil ”OSĂ” Boc, fără să mai intre în detaliile meschine (dar neesențiale) a acestei investiții, fără să evidențieze un fapt trist: MINCIUNA ADMINISTRATIVĂ A ADMINISTRAȚIEI ”OSĂ”.

În Cluj-Napoca copiii învață în două schimburi, că Emil nu l-a convins pe Boc să ”OSĂ” facă nicio școală nouă în 18 ani de mandat. AcelașiEmil n-a reușit să-l convingă pe Boc să ”OSĂ” reabiliteze, sau să construiască de la A la Z o școală nouă pe locația de pe Calea baciului, în 18 ani de mandat. Încă o dată, un Centru pentru bătrâni este bine venit. Abia așteptăm să ”OSĂ” se facă!

Dar… minciunile trebuiesc taxate – dur, bolovănos, să urle Oastea Domnului Nostru Emil Boc: ”ce-aveți cu bietul om, nicicum nu-i bine?” – și așa ei cred totul, fără să cerceteze.

Altfel, ca presa locală de chitanțier, suntem doar complicii Minciunii.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 3 hours Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 5 hours Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 8 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 10 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 10 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 11 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 12 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
Citește și...
General

Cod galben de ceaţă şi gheţuş

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de […]

Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE