Eveniment

DIICOT a reținut o persoană pentru trafic de droguri

Polițiștii au efectuat 44 de percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

„La data de 16.08.2023 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Astfel, s-a reţinut că în perioada ianuarie 2023- 06 aprilie 2023, în mod repetat şi fără a deţine autorizaţie de la ANSVSA, inculpatul a manipulat şi comercializat substanţe psihoactive, pentru sume cuprinse între 100 şi 500 lei”, arată DIICOT.

De asemenea, în perioada mai-iulie 2023, a comercializat şi deţinut în vederea comercializării droguri de mare risc (3-CMC).

„În cursul zilei de 17.08.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj şi poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipale Turda din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie”, se mai arată DIICOT.