Din oras

Diferit si Drumuri si Poduri Judetene isi impart lucrarile de deszapezire in aceasta iarna la Cluj

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj a acordat, prin incredintare directa, lucrarile de deszapezire a drumurilor judetene unor firme “de casa” ale judetului: Diferit, Drumuri si Poduri Judetene SA si Bema Prodserv. Valoarea totala a contractelor se ridica la 5,5 milioane de lei.

Contractele au fost negociate fara anunt de participare, pe motiv ca s-a impus o “situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta”.

Diferit a depus singura oferta pentru Lotul 4, contract in valoare de 1,2 milioane de lei, dar si pentru Lotul 5, lucrari adjudecate la 878.200 de lei.
Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA – fosta RADJ – subordonata Consiliului Judetean Cluj, s-a ales cu Loturile 1 si 2, contracte in valoare totala de 2.185.474 de lei.

In acelasi timp, Bema Prodserv SRL a adjudecat Lotul 3, in valoare de 1.221.089 de lei.

Firma Diferit a castigat si in ultimii ani contractele pentru deszapezirea drumurilor din judet, dar si pentru Autostrada Transilvania. Firma care a castigat in 2009 un contract gras de la administratia locala clujeana pentru asfaltare si intretinerea strazilor din nunicipiul Cluj-Napoca a castigat si contracte de cateva zeci de milioane de lei pentru deszapezirea drumurilor nationale.
Contractele adjudicate de Diferit se ridica la cateva zeci de milioane de lei. De asemenea societate a mai castigat si contracte pentru covoare asfaltice pe drumuri nationale, tot de la Regionala de Drumuri Cluj in valoare de 10 milioane de lei. Diferit este o cunoscuta „abonata” la banul public. Aceasta are un contract, din 2009, intrat in vigoare incepand cu 2010, pentru modernizarea si intretinerea arterelor din Cluj-Napoca, pe patru ani, de 400 de milioane de lei.

Societatea s-a nascut in 2001, dupa ce Regia Autonoma a Domeniului Public, condusa la acea vreme de fostul consilier judetean PSD Liviu Medrea, a scos la vanzare o serie de active la initiativa fostului primar Gheorghe Funar. Proprietarul societatii este un fost inginer din cadrul RADP, Nicolae Petri, care controleaza societatea alaturi de sotia sa.

Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA este fosta Regie Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj, subordinate Consiliului Judetean. Unul dintre motivele transformarii fostei regii in societate este exact acela de a putea fi acordate contracte directe pentru lucrari la drumurile din judet.

Cat priveste a treia societate, Bema Prodserv, aceasta a mai avut si in trecut contracte publice pentru deszapezirea drumurilor din jude, in timpul mandatului lui Horea Uioreanu la Consiliul Judetean Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *