In vizor

Diferit, firma de casa a municipalitatii clujene, in vizorul Consiliului Concurentei pentru posibile intelegeri in cadrul licitatiilor pentru intretinerea drumurilor nationale si autostrazi

Consiliul Concurentei investigheaza patru companii, Diferit SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL si Selina SRL, pentru posibile intelgeri in cadrul licitatiilor publice organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (in prezent Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania – CNAIR). Licitatiile au avut in vedere atribuirea serviciilor de intretinere curenta pe timp de iarna a drumurilor nationale si autostrazilor aflate in administrarea Directiei Regionale Drumuri si Poduri Cluj, pentru perioada 2013-2015, situatii sesizate in Raportul Curtii de Conturi si despre care Ziar de Cluj a scris in repetate randuri.

In cadrul acestei investigatii, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Diferit SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL si Selina SRL, iar documentele ridicate se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie

Investigatia se refera la o posibila intelegere intre  companii de a participa la procedurile de achizitie publica analizate fara a se concura intre ele, in vederea adjudecarii prin rotatie a contractelor de furnizare a serviciilor de intretinere curenta pe timp de iarna a drumurilor nationale si autostrazilor.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii Concurentei.

Solicitat cu un punct de vedere, Eugen Cecan directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri a declarat pentru Ziar de Cluj:

“Noi nu avem nicio adresă. Din câte știu eu, Consiliul Concurenței este sesizat de cineva și probabil, cum este în domeniul acesta, firmele sunt foarte rivale între ele și presupun că tot cineva dintre ei a sesizat. Deci, la noi nu a venit nicio sesizare de acest fel. Dacă am fi fost noi implicați în această chestiune, ne-ar fi sesizat. Oficial, pot să spun că la noi nu a sosit niciun document de la Consiliul Concurenței cu privire la ancheta pe care o desfășoară ei”.

În ceea ce privește Diferit SRL, am încercat degeaba să contactăm pe cineva pe cele două numere de telefon pe care și le-au declarat ca și contact.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *