Din oras

Alin Tișe a visat că ministrul Daea vrea să-și pască oaia pe Aeroportul Internațional Cluj

Consiliul Judeţean Cluj acuză Guvernul PSD şi Ministerul Agriculturii că doresc sabotarea dezvoltării Aeroportului Internațional Cluj prin solicitarea ilegală de a intra în posesia unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului şi care sunt folosite de aeroportul clujean.

Printr-un comunicat trimis mass media, CJ Cluj solicită Ministerului Agriculturii să pună capăt acestor demersuri abuzive menite să afecteze negativ dezvoltarea Aeroportului și, în consecință, dezvoltarea economico-socială a județului Cluj.

„După aproape 30 de ani, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj, în mod tendențios și cu scopul evident al sabotării județului Cluj, dorește obținerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului Cluj, fiind folosite ca și platformă de garare pentru aeronave.

În mod tendențios și cu scopul de a bloca activitatea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Ministerul Agriculturii, prin Direcția Agricolă, solicită nici mai mult nici mai puțin decât 12.018 metri pătrați din incinta aeroportului, blocând astfel atât dezvoltarea și proiectele de viitor ale Aeroportului cât și dezvoltarea județului Cluj, în ansamblu”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

În loc să se ocupe de prostii și abuzuri, CJ Cluj îi solicită ministrului agriculturii ca, în calitate de membru al Guvernului României, să facă demersuri alături de ministrul mediului pentru a finaliza procedura de deviere a Someșului, un proiect derulat în exclusivitate de Ministerul Mediului tocmai pentru a putea continua lucrările la extinderea pistei de decolare-aterizare până la 3500 de m.

De fapt, Alin Tișe umblă cu oaia vopsită

Reprezentanții Direcției Agricole Cluj spun că pe ei nu îi interesează acel teren din incinta aeroportului. Mai mult, ei susțin că au făcut demersuri prin care să cedeze acel teren județului, dar nu au primit niciun răspuns de la Consiliului Județean, dar peste ani s-au trezit cu terenul luat fără a fi înștiințați.

„Este vorba un teren mai vechi de la fosta Întreprindere de Pajiști și Fânețe care a trecut la Unitatea Fito-Sanitară care aparține de Direcția Agricolă Cluj. Din 2012, Direcția Agricolă Cluj a făcut un demers pe lângă Consiliul Județean pentru a prelua această suprafață pentru că noi nu o foloseam oricum. Dânșii au răspuns că vor discuta în ședință de consiliu, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Peste câțiva ani, am primit o înștiințare de la Consiliul Județean că respectivul teren nu ne mai aparține, dar cu toate acestea a rămas în inventarul nostru. Am inițiat o acțiune în instanță pentru a clarifica situația încât să ne fie scos și din inventar. Noi nu vrem înapoi terenul, nici vorbă, pentru ce să folosim acel teren? Dânșii zic că nu ne mai aparține, că este al județului, așa o fi, dar să se șteagă din inventarul nostru. Nu e normal să apară în inventarul nostru și să-l folosească altcineva. Noi nu mai vrem să îl folosim. Noi nu-l vrem înapoi, Doamne Ferește, pe noi nu ne-a întrebat nimeni ce vrem de fapt cu acel teren. Era bine ca cei de la Consiliul Județean să ne întrebe. Ce să facem noi acolo printre avioane? Noi aveam în trecut contracte de efectuare a tratamentelor fito sanitare aeriene, de aceea am avut acel teren”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Mihai Arsenie, director adjunct Direcția Agricolă Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *