Sanatate

Dieta de detoxifiere dupa sarbatori

Perioada Sarbatorilor este speciala prin incarcatura ei emotionala, ne relaxam, ne intalnim cu prietenii, cu familia si uitam de rutina zilnica si de grijile ei.

Teoretic, din punct de vedere alimentar ar trebui sa fie o perioada ca oricare alta, dar stim bine ca lucrurile stau cu totul altfel: mese multe si copioase, portii mari si gazde care nu se pot refuza.

In general, dupa Sarbatori, „castigul” ponderal este de 2 pana la 4 kg dar puteti reveni la forma initila eliminand toxinele prin sapte zile de dieta.

Este un regim complet lipsit de grasimi, cu exceptia aportului pozitiv al uleiului de masline, care reduce colesterolul, ferindu-ne astfel de accidente cerebrale sau circulatia proasta a sangelui.

*Ritual zilnic:

Primul pas este cel mai usor: dimineata, la trezire, un pahar cu apa la temperatura camerei este perfect pentru a ajuta la epurarea organismului.

In timpul acestui regim se recomanda o activitate fizica de intensitate medie: plimbari in aer liber, alergari usoare, plimbari cu bicicleta.

Dieta de detoxifiere este bine sa fie ajutata cu plante, sub forma de ceaiuri astfel ca intre mese puteti bea ceaiuri de soc, musetel, salvie iar seara ceaiuri de papadie, ghimbir.

Detoxifierea este mai puternica daca luati vitamina C, zinc, crom, calciu, magneziu, B Complex, potasiu sau consumati nuci, sfecla rosie, migdale si fructe uscate.

*Prima zi:

Mic dejun: o cana cu orez, o felie de paine prajita cu marmelada si suc de fructe.
Pranz: piure de cartofi cu orez integral, broccoli, o felie de pepene sau fructe de sezon.
Cina: paste fierte cu o lingurita ulei de masline, doi cartofi fierti.

*A doua zi:
Mic dejun: orez cu lapte, o felie de paine prajita, un mar copt.
Pranz: supa de legume, salata de fasole verde si morcovi cu o lingurita ulei de masline, un mar copt.
Cina: spaghete cu dovlecei, supa de legume, doua fructe de sezon.

*A treia zi:
Mic dejun: 2 felii de graham prajite, cu miere.
Pranz: piure de legume fierte, 2 felii graham, un mar.
Cina: tocanita de legume cu o lingurita ulei de masline si un pumn de orez fiert, broccoli, 2 pere.

*A patra zi:
Mic dejun: un cartof fiert, o felie de paine prajita.
Pranz: tocanita de legume, fasole fiarta, o salata de fructe.
Cina: cartofi fierti, morcovi, seminte.

*A cincea zi:
Mic dejun: paine integrala prajita cu marmelada, un mar copt.
Pranz: spanac cu orez fiert, un sfert de ananas.
Cina: dovlecei fierti cu o lingurita ulei de masline si condimente, doi cartofi la cuptor.

*A sasea zi:
Mic dejun: o cana cu lapte degresat cu cereale, un mar copt.
Pranz: piure de dovlecei la cuptor cu orez, un cartof fiert, 2 mere la cuptor.
Cina: salata de legume cu orez fiert, 2 fructe de sezon.

*A saptea zi:
Mic dejun: orez fiert, o para.
Pranz: supa de legume, orez fiert, broccoli.
Cina: conopida cu orez fiert, salata mixta de legume, un sfert de ananas.

.ro
foto: sxc.hu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *