Condițiile și modul în care a fost tratată fetița unui medic chirurg la Clinica de Pediatrie II arată că sistemul medical clujean de stat este mai bolnav decât pacienții.
Copiii internați în saloanele Clinicii de Pediatrie dorm pe lenjerii prinse cu capse de birou, unele desfăcute; părinții nu sunt informați ce tratament i se administrează copilului, laboratul de analize nu funcționează în weekend, într-un centru care se pretinde a fi universitar. În momentul în care un copil ajunge la Clinica de Pediatrie II, pentru părinți începe un adevărat coșmar.
Mihai Aschilian e un clujean care s-a întors acasă după ce a lucrat ca medic chirurg plastic în clinici și spitale prestigioase din străinătate. La data de 10 noiembrie, s-a văzut nevoit să își interneze fetița care nu se simțea bine la Clinica Pediatrie II, pentru investigații. A urmat o perioadă plină de incertitudini, umilințe și suferință despre care Mihai Aschilian a scris pe rețeaua de socializare. Chirurgul e foc și pară pe cei care lucrează la Clinica de Pediatrie II și critică vehement sistemul universitar.
”În perioada 10-15 Noiembrie 2017 fiica mea a fost internată în Clinica Pediatrie 2 salon 41. Dragi prieteni, am să vă arăt cum arată fața de pernă din acel salon. Sunt dezgustat de ceea ce am putut vedea în acele zile. Timp de 5 zile n-am știut cine este medicul curant, ce tratament are fiica-mea , nu s -au luat analize pentru că, vezi Doamne, este weekend și laboratorul nu funcționează (într-un centru care se dă universitar).
Mila Domnului este cea care funcționează în weekend la Pediatrie2 Cluj-Napoca. Am cunoscut o mulțime de medici suficienți, așa cum este de fapt întreg sistemul medical românesc.
Îmi este rușine de acest post pentru că în lista mea de prieteni sunt mulți chirurgi și medici din alte țări, însă vorba celor de la Paraziții “asta-i realitatea și nimeni n-are cum să schimbe căcatul”. Rușine!!!! În primul rand celor care se numesc medici , asistentelor , managerului, întregului sistem universitar!Mihai Aschilian”, a relatat medicul pe facebook.
Bărbatul a mai precizat faptul că personalul medical de la clinică știa că este medic, la rândul lui, dar nu le-a păsat.
”Știau că sunt medic. Cei de acolo nu sunt oameni. M-am gândit și eu cum este pentru un copil „fără spate”…..te omoară cu zile”, a scris Aschilean. Postarea clujeanului a devenit virală, în doar câteva ore. Și alți părinți trecuți prin aceleași orori și-au împărtășit experiențele pe contul de facebook al chirurgului.
Ziar de Cluj a contactat conducerea Spitalului de Copii pentru a le cere punctul de vedere, dar nici managerul Cornel Aldea, nici directorul medical Călin Lazăr nu s-au deranjat să ne răspundă. Vom reveni cu informații.
Sursa foto: Facebook/Mihai Aschilian