Din oras

Dezinteres fata de Bacul de toamna. 81 de absenti la prima proba scrisa

Prima proba scrisă din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2016 la Limba şi literatura română, denumită, conform calendarului acestui examen proba E)a) a avut loc astazi.

La nivelul judetului Cluj au fost înscrişi, pentru a susţine această probă (Ea), 556 de candidaţi. Dintre aceştia, 475 s-au prezentat astăzi la probă, 81 fiind, prin urmare, declaraţi absenţi. Examenul s-a desfăşurat în condiţii optime, nu a existat niciun incident şi niciun elev nu a fost eliminat din examen.

Pentru buna desfăşurare a examenului, au fost organizate 4 centre de examen: Colegiul Tehnic Turda, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Dej, Liceul Teoretic Eugen Pora Cluj-Napoca.

Sesiunea de toamnă (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a început marţi, 16 august, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B – 16-17 august). Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată între 17 şi 19 august, iar evaluarea competenţelor digitale (proba D)  în zilele de 18 şi 19 august.

Calendarul probelor scrise este următorul:

luni, 22 august, Limba şi literatura română – proba E)a);

marţi, 23 august, Limba şi literatura maternă – proba E)b);

miercuri, 24 august, Proba obligatorie a profilului – proba E)c);

vineri, 26 august, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d).

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) au loc în data de 29 august, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *