Rautacisme

Deszapezitu', cat costa deszapezitu'?

Cand vine vorba de justificarea banilor publici cheltuiti, autoritatile locale si judetene gasesc cele mai puerile metode prin care incearca sa intarzie furnizarea datelor solicitate. De la „a plecat colegul care se ocupa cu subiectul”, la „am incercat sa va trimit, dar s-a blocat e-mailul”, le-am auzit pe toate. Toate, spuse cu zambetul pe buze.

De mai bine de o saptamana, Ziar de Cluj incearca sa afle cati bani s-au cheltuit in judetul Cluj in aceasta iarna pentru deszapezire. Defalcat, pe fiecare luna in care a cazut zapada in parte. Si cate tone de material antiderapant s-au folosit in acest scop. Doar ca aceste doua intrebari sunt atat de dificile pentru angajatii statului, incat acestia nu mai pot nici macar raspunde la telefon, atat de ocupati fiind, desigur, cu calculele.

Regii soselelor

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj a acordat, prin incredintare directa, lucrarile de deszapezire a drumurilor judetene unor firme “de casa” ale judetului: Diferit, Drumuri si Poduri Judetene SA si Bema Prodserv. Valoarea totala a contractelor se ridica la 5,5 milioane de lei.

Contractele au fost negociate fara anunt de participare, pe motiv ca s-a impus o “situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *