Din oras

Deszapezire invizibila in Floresti in aceasta dimineata

Ca de obicei, prima zapada a surprins autoritatile si in acest an. Florestenii au avut dificultati in aceasta dimineata in a iesi pe strada principala, in timp ce pe arterele secundare nu era nici urma de utilaj de deszapezire.

Chiar daca stratul de zapada nu era gros, a ingreunat considerabil circulatia pe strazile si asa aglomerate.

“S-au blocat stradutele, am asteptat minute in sir in coloana pana am ajuns sa iesim pe strada principala. Se vedea clar ca nu s-a intervenit. Zapada se topise acolo pe unde circulau masinile”, ne-a declarat un sofer.

De cealalta parte, reprezentantii firmei Quatro Eco Salub, cea care se ocupa de deszapezirea comunei, spune ca s-a intervenit cu material antiderapant si ca acum sunt pe teren plugurile.

“Nu era ce sa imprastie, numai sa fie imprastiat daca e lapovita, apa din asta. S-a dat cu clorura si cu sare si acum sunt plugurile. Suntem pregatiti, dar nu are rost sa dam, numai ca sa fie”, a explicat pentru Ziar de Cluj Livia Baica, administratorul societatii.

Quatro Eco Salub are in total 8 utilaje destinate deszapezirii comunei, din care, potrivit administratorului, 6 sunt pe teren si doua in asteptare.

Preturile aprobate in toamna anului trecut de consilierii floresteni erau de 27 de lei pe 1.000 de metri patrati de pluguit, 28 de lei pe aceeasi suprafata pentru actiuni de combatere a poleiului, respectiv imprastierea de material antiderapant.

In luna februarie a acestui an primarul Horia Sulea a decis amendarea firmei cu 2.000 de lei pentru deficiente in deszapezire. Societatea este detinuta de comunele Floresti, Gilau, Capusu Mare si Maguri Racatau. Anul trecut a avut un profit de 168.000 de lei, la o cifra de afaceri de peste 2,4 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *