Rautacisme

Despre cum face PNL opoziţie degeaba pământului şi despre cum deputatul ALDE Cluj, Steluţa Cătăniciu, a devenit apărător al familiei tradiţionale şi al drepturilor copiilor

În cazul reclamaţiei făcute la poliţie de către 15 parlamentari ai României privind un film anti Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie, am fost tentaţi să acuzăm PSD pentru o astfel de neînţelegere a Articolului 30 din Constituţia României, „Libertatea de exprimare”:

„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

Când colo, conform site-ului petreanu.ro, iniţiatorii acestei plângeri împotriva filmuleţului celor de la Papaya Advertising, sunt majoritari de la PNL, acest partid care mimează opoziţia (cel puţin la Cluj) mai mult prin somnul de voie al deputatului PNL Cluj, Florin Stamatian (un ins extrem de obosit după ce îşi negociază viitorul copilului în funcţii publice cu Liviu Dragnea).

Dar, surprizele nu se opresc aici: printre apărătorii familiei tradiţionale se numără şi deputatul ALDE Cluj, Steluţa Cătăniciu, o doamnă care a destrămat o familie tradiţională cu copil înainte de a deveni doamna Cătăniciu (dar asta ţine de viaţa personală a domniei sale, nu o să dezvoltăm).

Revenind, ştirea care făcea valuri mediatice la sfârşitul săptămânii trecute era despre faptul că “Direcția de Investigații Criminale” s-a sesizat, în urma unui “memoriu” depus de 15 parlamentari cu privire la clipul „Copiii Referendumului”, drept pentru care reprezentantul agenției a fost “invitat să se prezinte la „cremenal” în vederea clarificării tuturor aspectelor”. Cei 15 parlamentari se adresează Autorității pentru Protecția Copilului şi Poliţiei „să înceapă o anchetă împotriva agenției Papaya, sub suspiciunea că figuranții minori din filmare nu ar fi avut acordul părinților pentru acțiune, că ar fi existat o situație de exploatare a copiilor și că ar fi fost abuzați fizic și emoțional”.

Ne amintim faptul că, la inceputul lunii octombrie, vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosgasnian, cerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie să înceapă o anchetă în cazul acestui clip pe care l-a şi catalogat drept o înscenare „cu iz satanic”. Asta explică semnătura Steluţei Cătăniciu pe scrisorică – i-o fi făcut un serviciu pe linie de partid lui Vozganian. Că, în materie de familie tradiţională şi de copii, nu este chiar domnia sa cea mai potrivită să se pronunţe.

În rest, cererea de anchetă la „cremenal” vine de la grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților. Din cei 15 semnatari, 10 sunt de la PNL: Cupșa Ioan, Mihalescul (sic!) Dumitru, Popescu Pavel, Fădor Angelica, Cherecheș Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartău Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ioniță Antoneta, Neagu Nicolae. Doar 3 sunt de la PSD: Jivan Luminița-Maria, Titus Corlățean, Gabriel-Beniamin Leș. Gustica noastră de la ALDE şi un minoritar: Groșaru Andi-Gabriel.

Conform sursei citate, Agenţia ar avea acordul părinţilor pentru videoclip – este o procedură standard.

În rest este bine de ţinut minte cam cum ştie să facă opoziţie PNL: urinând cu boltă peste Articolul 30 din Constituţia României!

LATER EDIT: După ce au luat-o în freză mediatic, peneliştii „se delimitează” de cei 10 parlavramentari care au semnat petiţia anti Papaya Advertising. Unul dintre semnatari chiar orăcăie că ar fi fost indus în oroare (pardon, eroare). RUŞINE, MĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *