Analiza

Deși nu avea nicio șansă să ajungă vreodată în CA al Spitalului de Pneumoftiziologie, Claudia Ardelean și-a dat demisia. S-a găsit „Acarul Păun” care plătește toate numirile politice făcute de PNL în ultimul an

O tânără de 27 de ani din Cluj, absolventă a două facultăți, a fost pusă la zid de presa locală și ulterior de cea națională după ce s-a lăudat pe o rețea de socializare cu faptul că a fost numită în Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie. Ce i-a deranjat pe jurnaliști? Că fata e o fostă miss și că deține o firmă de hostess. Cu alte cuvinte tânăra a căzut pradă misoginismului mass mediei căreia îi este imposibil să creadă că poți să fii și frumoasă și deșteaptă.  

Dar cine este vinovat pentru aceste judecăți ale presei? Evident că tot politicienii. PNL se face vinovat pentru isteria care s-a creat în ultima perioadă vizavi de persoanele numite în funcții publice pe criterii politice. Da, ei, acei politicieni care timp de patru ani au strigat că PSD umple instituțiile de stat cu membri de partid. Dar ce să vezi, aceștia ajung la Guvernare și de un an de zile una dintre preocupări a fost să înlăture oamenii apropiați de PSD pentru a-și pune propriii oameni, iar criteriile de selecție sunt pur politice.  

Scandaluri precum cel de la Apele Române din Târgu Mureș sau Iași au creat o adevărată isterie mediatică și au stârnit mii de discuții pe rețelele de socializare. Protagonista ultimei anchete făcută de cei de la Recorder este o fostă chelneriță care a fost angajată la Apele Române deși ea nu știa care e malul drept sau malul stâng.  

Având proaspăt în minte acel exemplu. tânăra clujeancă a fost luată în colimator de presa rău voitoare, chiar dacă ea este absolventă a două facultăți, iar postul era unul de supleant, neremunerat. Jurnaliștii au judecat-o pe fată după aspecte din viața personală. Este o discriminare iar atitudinea presei este una misogină.  Doar pentru că e femeie și e frumoasă din start îi este pusă la îndoială capacitatea intelectuală.Aici nu discutăm despre clubul ”MASTER” ci discutăm despre studii de specialitate și chiar două facultăți terminate. 

Dar vina nu aparține în totalitate presei, vina principală o poartă acei lideri politici care au păduchiat bugetul cu posturi pentru sinecuriși în doar un an de când au preluat puterea.

Alin Tișe a fost primul care a nu s-a dat în lături de la a-și critica colegii și liderii de partid pentru deciziile extrem de proaste, în special în ceea ce privește Clujul. Iar în acest caz, Alin Tișe a ales să îi ceară demisia tinerei Claudia Ardelean „pentru a nu exista nicio îndoială, suspiciune sau semne de întrebare cu privire la această numire”. De asemenea, Tișe a a preferat să pună capăt oricăror speculații, fiind vorba de un supleant, a considerat că nu are rost să irosească timpul și banii jurnaliștilor.  

Cazul tinerei Claudia Ardelean este exemplul perfect despre modul în care greșelile politicienilor se răsfrâng și asupra celor capabili care chiar dacă sunt membri de partid au o bună pregătire profesională și pot să aducă un plus valoare printre atâția sinecuriști.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *