Analiza

Deși nu avea nicio șansă să ajungă vreodată în CA al Spitalului de Pneumoftiziologie, Claudia Ardelean și-a dat demisia. S-a găsit „Acarul Păun” care plătește toate numirile politice făcute de PNL în ultimul an

Scris de 484

O tânără de 27 de ani din Cluj, absolventă a două facultăți, a fost pusă la zid de presa locală și ulterior de cea națională după ce s-a lăudat pe o rețea de socializare cu faptul că a fost numită în Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie. Ce i-a deranjat pe jurnaliști? Că fata e o fostă miss și că deține o firmă de hostess. Cu alte cuvinte tânăra a căzut pradă misoginismului mass mediei căreia îi este imposibil să creadă că poți să fii și frumoasă și deșteaptă.  

Dar cine este vinovat pentru aceste judecăți ale presei? Evident că tot politicienii. PNL se face vinovat pentru isteria care s-a creat în ultima perioadă vizavi de persoanele numite în funcții publice pe criterii politice. Da, ei, acei politicieni care timp de patru ani au strigat că PSD umple instituțiile de stat cu membri de partid. Dar ce să vezi, aceștia ajung la Guvernare și de un an de zile una dintre preocupări a fost să înlăture oamenii apropiați de PSD pentru a-și pune propriii oameni, iar criteriile de selecție sunt pur politice.  

Scandaluri precum cel de la Apele Române din Târgu Mureș sau Iași au creat o adevărată isterie mediatică și au stârnit mii de discuții pe rețelele de socializare. Protagonista ultimei anchete făcută de cei de la Recorder este o fostă chelneriță care a fost angajată la Apele Române deși ea nu știa care e malul drept sau malul stâng.  

Având proaspăt în minte acel exemplu. tânăra clujeancă a fost luată în colimator de presa rău voitoare, chiar dacă ea este absolventă a două facultăți, iar postul era unul de supleant, neremunerat. Jurnaliștii au judecat-o pe fată după aspecte din viața personală. Este o discriminare iar atitudinea presei este una misogină.  Doar pentru că e femeie și e frumoasă din start îi este pusă la îndoială capacitatea intelectuală.Aici nu discutăm despre clubul ”MASTER” ci discutăm despre studii de specialitate și chiar două facultăți terminate. 

Dar vina nu aparține în totalitate presei, vina principală o poartă acei lideri politici care au păduchiat bugetul cu posturi pentru sinecuriși în doar un an de când au preluat puterea.

Alin Tișe a fost primul care a nu s-a dat în lături de la a-și critica colegii și liderii de partid pentru deciziile extrem de proaste, în special în ceea ce privește Clujul. Iar în acest caz, Alin Tișe a ales să îi ceară demisia tinerei Claudia Ardelean „pentru a nu exista nicio îndoială, suspiciune sau semne de întrebare cu privire la această numire”. De asemenea, Tișe a a preferat să pună capăt oricăror speculații, fiind vorba de un supleant, a considerat că nu are rost să irosească timpul și banii jurnaliștilor.  

Cazul tinerei Claudia Ardelean este exemplul perfect despre modul în care greșelile politicienilor se răsfrâng și asupra celor capabili care chiar dacă sunt membri de partid au o bună pregătire profesională și pot să aducă un plus valoare printre atâția sinecuriști.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 22 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE