FOTOGRAFILA

Deșertul de asfalt din fața Sălii Sporturilor a fost înlocuit cu un deșert din dale. Între timp, ”rașchetați” și batjocoriți de ”lucrările de amenajare” de pe malul Someșului, copacii din Parcul Rozelor îșiașteaptă ”drujBOCul”

Rapid și-a pus Însuși El, maestrul și Excelența Sa, Șefu’ poze faine cu platouașul din dale din fața Sălii Sporturilor Horia Damina, servit clujenilor drept un spațiu în care ”se încurajează mișcarea”.

Ne uităm la fotografiile regizate (și preluate și mai rapid de presa locală de chitanțier) și nu vedem cum spumele mării te poți mișca la 30 – 40 de grade Celsius pe (și prin) deșertul acela de dale ”videaniene”?

Un dețert de asfalt a fost înlocuit cu un altul din pietroaie. Dar ”s-au plantat” 101 copaci în plus, pe care, oricât încecăm să-i identificăm, nu reușim. Avem așa: dale, dale, pluș pe dale, vopsea pe dale, un turnuleț de cățărare, niște masă de ping-pong și multă poză care truchează realitatea: nimic verde.

Iar doritorii de umbră se pot retrage sub ”griuliul” unei copertine să ”miște” niște manete la un joc de ”forbal”. Mișcarea minții.

Nouă ne e jenă de jena ălora care au stat la poză să-și mai bată Emil Boc niște cărămiduță cu ”realizaărili” de piept.

Între timp, la cum sunt îngrămădiți, rașchetați, denivelați și betonați copacii de pe malul Someșului din Parcul Rozelor, credem că le-a sunat și lor ceasul… Sau asta e noua manieră de tratare „sustenabilă, rezilientă” a vegetației? Rapid a uitat Emil Boc cum își bătea el coasa sub un copac la Răchițele. Acum e ”domn” la oraș numai dala și betonul din curte îi poate defini ”domnia”. ”Doritorii de noroi” să se care, cum s-ar zice. Oricum se apropie UNTOLD și trebuie el să pună orașu preș la piciaorele stăpânului său, Buta. Iar deșertul de dale din fața Sălii Sporturilor e numai bun de extensie a festivalului de manele electronice pe stick. Noaptea, pe răcoare, cu muzica bubuind în geamurile nefericiților din zonă, poți face ”mișcare”.

Chiar nu v-ați săturat de minciuni?