Anchete

Cine este „clujeanca” Emanuela Huruiala, șarlatanca ce a luat 16 000 de euro pe logoul copiat al statiunii Mamaia. Huruiala: „Imi asum responsabilitatea”. Chiar si penala?

Scandalul logoului statiunii Mamaia, cumparat cu 15 euro de Emanuela Huruiala, o moldoveanca din Pascani, aciuata la Cluj pe post de mare sefa de agentie de branding, si vandut Primariei Constanta cu 16 000 de euro, ia amploare.

 

Noul logo al stațiunii Mamaia a fost prezentat vineri de către Organizația de Management al Destinației (OMD) Mamaia-Constanța, recent înființată de către Primăria Constanța și condusă de George Măndilă, unul din consilierii primarului Vergil Chițac. Achiziția noului logo a costat puțin peste 16.000 de euro (fără TVA) și a fost atribuită direct societății Blue Sky Advertising, din Cluj-Napoca, deținută de Maria Emanuela Huruială și Antreprevision Hub (Mariana Ruscan și Radu Lupaș Călin).

Dupa ce dezvaluirile din presa au demonstrat ca Emanuela Huruiala, actionarul majoritar al firmei Blue Sky Advertising, este o ciordeala ordinara, Primaria Constanta a anuntat ca renunta la achizitia logoului.

„Mamaia nu poate avea un brand turistic similar cu un complex rezidenţial din Spania”, a spus primaria.

’’Într-adevăr, acel simbol a fost preluat, dar am lucrat foarte mult la manualul de identitate. Am avut un anumit timp la dispoziție ca să livrăm tot brandingul. (…) Nu pot să vă spun cu cât am cumpărat sigla, este confidențial’’, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ administratorul firmei Blue Sky Advertising, Maria Emanuela Huruială.

Cine a facut traficul de influenta la primarul Constantei, Vergil Chitac?

Intr-o discutie cu Ziar de Cluj ce a avut loc azi telefonic, Emanuela Huruiala a repetat ca o moara stricata ca isi asuma „responsabilitatea” pentru cele intamplate, ignorand in mod deliberat gravitatea gestului.

Intr-un exces de sinceritate, Emanuela Huruiala ne-a declarat insa ceva cu iz penal: ca a ajuns la Primaria din Constanta ca sa ia contractul cu ajutorul unei „prietene din Bucuresti”. Cand am rugat-o sa detalieze cine este acea persoana, Huruiala, dandu-si seama ca a scos porumbelul penal pe gura, a preferat sa inchida abrupt discutia.

Sa intelegem ca asa se dau contractele pe bani publici la Primaria Constanta, pe pile si trafic de influenta? Asa se dau contractele din bani publici la Primaria Constanta tuturor escrocilor, niste neica nimeni fara experienta si dispusi sa faca orice „romaneasca” pentru un ban in plus?

Dar cine este aceasta ciocanitoare a contractelor publice primite cu atata lejeritate?

Emanuela Huruiala (nume inainte de casatorie: Emanuela Istrate) este din Pascani, din fundul Moldovei, si traieste de cativa ani „visul clujean”: e sefa de agentie de publicitate si branding.

Acuym, ca sa mai acopere scandalul cu logoul ciordit, Emanuela Huruiala si-a facut o alta agentie, doar a ei, Beyond Vision Advertising, unde, hahahaha, isi asigura clientii ca are o echipa „orientata spre rezultate concrete si masurabile”.

Desi, asa cum voi arata mai jos, partenerul ei din firma cu care a facut ciordeala, Radu Lupas, se cam dezice de ea astazi, acum doi ani jumate erau tare buni prieteni, chiar si politici, caci Emanuela era sustinatoare a proiectului politic al lui Raducu, iar Raducu ii dadea like la postari.

 

Pe site-ul de la Beyond Vision, „echipa” e compusa din alte ciocanitoare si ciocanitori cu zero portofoliu. Si ei niste ciorditori, de vreme ce accepta sa lucreze intr-o echipa care ciordeste si nu e in stare sa creeze de la zero ceva original.