Politica

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu: „Mă gândesc foarte serios dacă drumul meu în USR va mai merge împreună cu colegii care provoacă scandal”

Scris de 236

Nici nu s-a ales bine noua conducere, că iarăși e ceartă în USR! Tensiunile s-au declanșat acum pe tema poziției pe care urmează să o adopte partidul cu privire la referendumul privind modificarea Constituției, propus de Coaliția pentru Familie. O dispută aprinsă s-a iscat între Nicușor Dan, președintele USR, și deputatul Cristian Ghinea, care a afirmat că, la ultima ședință a Biroului Național al USR, Nicușor Dan a amenințat că demisionează de la conducerea partidului dacă biroul proaspăt ales se va poziționa oficial împotriva modificării Constituției.

„L-am anunţat atunci pe Nicuşor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să îşi asume personal acest lucru şi că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului şi nu le asumă personal. Emoţia produsă de anunţul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amânat prin vot (m-am opus şi amânării) pentru miercuri”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Ghinea l-a mai acuzat pe Nicușor Dan că „ține ocupat cu nimicuri” Biroul Național, că promovează o „democrație internă” arbitrară, schimbând regulile pe parcurs și procedând la diferite tertipuri pentru a își impune voința. Ghinea și-a mai exprimat și nemulțumirea cu privire la modul în care președintele USR tratează membrii de partid care fac parte din România 100, platforma formată în jurul echipei fostului Guvern Cioloș. 

Reacția lui Nicușor Dan a venit tot pe Facebook. Președintele partidului a vorbit despre opțiunile ideologice diferite ale membrilor USR, care au existat și au fost acceptate încă de la început, a amintit de tensiunile interne dintre „progresiști” și „conservatori”, care țin locul dezbaterii axate pe „subiectele reale ale societății” și pe „competențele pe care USR le aduce în politică”. 

Liderul USR a recunoscut presiunile existente în cadrul partidului, dar și riscurile unei viitoare fracturi interne insurmontabile. În consecință, Nicușor Dan a îndemnat la unitate, exprimându-și speranța că USR se va ridica la înălțimea speranțelor electoratului propriu. Cum speranța moare ultima, când în politică ea devine cuvântul de ordine, înseamnă că mare lucru, în afară de speranță, nu a mai rămas. 

„Există acum o puternică presiune internă pentru ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine. Opinia mea fermă este că ar fi o mare eroare. Am cădea cu toţii în capcana de a vorbi despre ce ne divizează şi nu despre ce ne uneşte. Ar fi, mi-e teamă, o fractură internă peste care nu vom putea trece, printr-o poziţionare care ar încalcă convingerile intime ale unor colegi ai noştri aflaţi în minoritate. Am făcut atâtea lucruri minunate împreună, progresişti şi conservatori. Am trezit speranţa în sute de mii de oameni. Sper să avem înţelepciunea să rămânem uniţi. Sper să ne ridicăm la înălţimea speranţelor pe care oamenii şi le-au pus în noi”, a declarat Nicușor Dan.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu: „Mă gândesc foarte serios dacă drumul meu în USR va mai merge împreună cu colegii care provoacă scandal”

Contactat de Ziar de Cluj pentru o poziție referitoare la tensiunile din nou apărute în USR, deputatul clujean Emanuel Ungureanu a declarat:

„Sunt absolut dezolat de atmosferă, sunt dezamăgit de atmosfera din partid și mă gândesc foarte serios dacă drumul meu în USR va mai merge împreună cu colegii care provoacă scandal sau dacă îmi voi vedea de obiectivul meu, legea transplantului, și voi merge mai departe, într-o altă formă, în activitatea mea parlamentară. 

Nu am luat încă o decizie, însă această declarație a mea poate fi considerată un ultim avertisment pentru cei care conduc partidul, că ar trebui să-și amintească pentru ce i-au trimis alegătorii în Parlament, pentru ce ne-au trimis pe toți, și să înțelegem că ideea de a guverna în 2020 devine din ce în ce mai utopică, atâta timp cât suntem atât de dezbinați și de infantili din punct de vedere politic.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 9 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 12 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 16 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 16 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 17 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 17 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 18 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 18 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 19 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 19 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE