Rautacisme

Deputatul pus cu pile pe şină ne anunţă viitorul dosarului cu şină. Limba de lemn a fost înlocuită cu Limba lui „vom avea”

Scris de 946

Facem, dregem praf culegem în comunicate de presă preluate ca atare de marii apărători ai purităţii presei de chitanţier. Limbajul lui “vom avea în viitorul care va să vie”, a devenit noua Limbă de lemn a politicienilor care zac degeaba în Şparlamentul României.

Poate aţi uitat, dar în 2020, pe listele pentru Şparlamentul României, făcute otova de Ludovic Orban, la deputaţi a fost preferat pe loc eligibil Sabin Sărmaș, un șters, pila serviciilor secrete, adus de la Agenția de Digitalizare a României, unde fusese impus tot de securiști.

Că zici Sărmaș, că zici pahar de apă e același lucru. Până la urmă acest a fost preferat să meargă să facă nani în Parlament, spre disperarea lui Emil Boc căruia i-a fost şuntat în sinecură pupil Ovidiu Câmpean, care i-a fost om de bază în primărie în ultimii opt ani.

După doi ani în care a împupuţit locul sub el (pe bani frumoşi şi nemeritaţi), Sărmaş a trimis un comunicat către presa locală din care am aflat că a pritocit o lege a „Interoperabilității” prin care: „ar urma să va avea, când se va schimba şi va consta că se va întâmpla” şi birocraţia interinstituţională va crăpa.

Viitorul sună bine. Mai bine decât prezentul în care există dar nu se aplică (că nu vor muşchii puturoşi ai birocraţilor), OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul oficial nr. 490/2016.

Unde scrie foarte clar că:

 • Punctul de contact unic electronic trebuie să permită descărcarea şi editarea informaţiilor şi modelelor de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în scopul completării pe calculator de către beneficiar.
 • Obligaţia instituţiilor publice şi a organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale (care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiţie pentru furnizarea unui serviciu public) de a accepta copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail.
 • Cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, se înlocuieşte cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent.
 • Obligaţia de acceptare a documentelor eliberate de către persoanele juridice de drept public sau de drept privat în format electronic, care au o semnătură electronică calificată sau avansată, în scopul furnizării serviciilor publice către beneficiar.
 • Datele cu caracter personal necesare pentru furnizarea unui serviciu public, care sunt colectate, deţinute sau gestionate de o altă autoritate sau instituţie publică, se iau direct de la respectiva autoritate sau instituţie dacă acest lucru a fost solicitat expres de beneficiarul serviciului public sau dacă există consimţământul expres al acestuia.
 • Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale au obligaţia de a oferi metode alternative de plată a serviciilor publice furnizate contra cost, fie prin plata cu cardul, fie prin intermediul altor sisteme de plată.
 • Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sunt obligate să folosească cu precădere mijloacele electronice pentru comunicarea cu beneficiarii serviciilor publice, acolo unde beneficiarul are şi este de acord să furnizeze o adresă de poştă electronică.

Prin urmare ce anume a pritocit acest Sabin Sărmaş în grupul de lucru „Law and Technology Lab” (uăi, ce mumos!)?

NIMIC!

Doar a trimis un comunicat pe care papagalii presei clujene l-au preluat cu copy-paste (că sunt sspecialişti).ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE