Rautacisme

Deputatul pus cu pile pe şină ne anunţă viitorul dosarului cu şină. Limba de lemn a fost înlocuită cu Limba lui „vom avea”

Facem, dregem praf culegem în comunicate de presă preluate ca atare de marii apărători ai purităţii presei de chitanţier. Limbajul lui „vom avea în viitorul care va să vie”, a devenit noua Limbă de lemn a politicienilor care zac degeaba în Şparlamentul României.

Poate aţi uitat, dar în 2020, pe listele pentru Şparlamentul României, făcute otova de Ludovic Orban, la deputaţi a fost preferat pe loc eligibil Sabin Sărmaș, un șters, pila serviciilor secrete, adus de la Agenția de Digitalizare a României, unde fusese impus tot de securiști.

Că zici Sărmaș, că zici pahar de apă e același lucru. Până la urmă acest a fost preferat să meargă să facă nani în Parlament, spre disperarea lui Emil Boc căruia i-a fost şuntat în sinecură pupil Ovidiu Câmpean, care i-a fost om de bază în primărie în ultimii opt ani.

După doi ani în care a împupuţit locul sub el (pe bani frumoşi şi nemeritaţi), Sărmaş a trimis un comunicat către presa locală din care am aflat că a pritocit o lege a „Interoperabilității” prin care: „ar urma să va avea, când se va schimba şi va consta că se va întâmpla” şi birocraţia interinstituţională va crăpa.

Viitorul sună bine. Mai bine decât prezentul în care există dar nu se aplică (că nu vor muşchii puturoşi ai birocraţilor), OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul oficial nr. 490/2016.

Unde scrie foarte clar că:

  • Punctul de contact unic electronic trebuie să permită descărcarea şi editarea informaţiilor şi modelelor de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în scopul completării pe calculator de către beneficiar.
  • Obligaţia instituţiilor publice şi a organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale (care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiţie pentru furnizarea unui serviciu public) de a accepta copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail.
  • Cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, se înlocuieşte cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent.
  • Obligaţia de acceptare a documentelor eliberate de către persoanele juridice de drept public sau de drept privat în format electronic, care au o semnătură electronică calificată sau avansată, în scopul furnizării serviciilor publice către beneficiar.
  • Datele cu caracter personal necesare pentru furnizarea unui serviciu public, care sunt colectate, deţinute sau gestionate de o altă autoritate sau instituţie publică, se iau direct de la respectiva autoritate sau instituţie dacă acest lucru a fost solicitat expres de beneficiarul serviciului public sau dacă există consimţământul expres al acestuia.
  • Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale au obligaţia de a oferi metode alternative de plată a serviciilor publice furnizate contra cost, fie prin plata cu cardul, fie prin intermediul altor sisteme de plată.
  • Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sunt obligate să folosească cu precădere mijloacele electronice pentru comunicarea cu beneficiarii serviciilor publice, acolo unde beneficiarul are şi este de acord să furnizeze o adresă de poştă electronică.

Prin urmare ce anume a pritocit acest Sabin Sărmaş în grupul de lucru „Law and Technology Lab” (uăi, ce mumos!)?

NIMIC!

Doar a trimis un comunicat pe care papagalii presei clujene l-au preluat cu copy-paste (că sunt sspecialişti).