Politica

Deputatul Nasra, președintele PSD Cluj, nu susține proiectul privind stabilirea pragului de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu. Hârșitul deputat Itu, din contră, susține și semnează

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a anunțat public faptul că nu susține proiectul colegior săi din Parlament, privind stabilirea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu. Acesta a precizat că măsurile propuse ”lipsesc de substanță infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal” și că pragul de materialitate privind abuzul în serviciu ar trebui supus dezbaterii publice.

”Nu susțin acest proiect de lege. Modificările propuse lipsesc de substanță infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal. În ceea ce privește pragul de materialitate pentru abuzul în serviciu este obligatoriu să facă obiectul unei dezbateri publice.”, a scris Nasra pe pagina sa de Facebook.

40 de parlamentari PSD (te întrebi unde este Ali Baba?!) au depus, de Crăciun, ca mafioții, o iniţiativă legislativă prin care lasă DNA şi ANI fără obiectul muncii, scoţându-i pe senatori, deputaţi, preşedinte şi aleşii locali de sub incidenţa prevederilor codului penal, aceştia nemaiputând fi cercetaţi de exemplu pentru abuz în serviciu, conflict de interese sau luare de mită.

Ei bine, printre semnatari se află și deputatul PSD Cluj de la Dej Cornel Itu. Nu știm ce anume îl mână în luptă pe tovarășul Itu, servilismul față de Dragnea, instinctul de conservare, dar îl găsim și printre semnatarii celeilalte inișiative controversate a grupului de parlamentari PSD, cea prin care se vrea reintroducerea unui pragul pentru abuz în serviciu. Și nu 200.000 de lei ca în februarie la Ordonanta 13 (că e rușinos să furi atât de puțin!), ci 200.000 de euro.

Deputatul “Mitralieră” de la PSD, Cătălin Rădulescu (cel care amenința că va folosi “kalașnikovul” deținut ilegal în casă împotriva demonstranților), a iniţiat un proiect legislativ aiuritor pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, prin care propune ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie stabilit la 200.000 de euro. Totodată, privind modificarea articolului 297, care se referă la abuzul în serviciu, iniţiatorii consideră că aplicarea unei sancţiuni penale trebuie să intervină numai când fapta este săvârşită într-o formă gravă, şi anume când fapta a cauzat o pagubă materială substanţială, respectiv numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro.

„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea legii şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 euro unei persoane fizice sau unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată în textul legislativ.

Forma actuală a articolului 297 stabileşte că abuzul în serviciu este „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Reamintim că acest scelerat (Cătălin Rădulescu), prin acest proiect semnat și de Cornel Itu (despre care nu știam că mai are vise erotice la serviciu), dorește și dezincriminarea abuzului sexual al ștabilor – iar nouă matrafoxate pesediste și-au depus semnătura buzițelor pe acest proiect.

Este un exercițiu interesant să le priviți fețele acestor salteluțe de partid, uneori chiar spun mai mult decât CV-urile (care, oricum, la unele sunt foarte subțiri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *