Politica

Deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, condamnă măsurile restrictive, drept „dictatoriale, de tip extremist”

Scris de 62

Guvernul folosește metodologii pseudo-științifice ori pseudo-medicale pentru justificarea unor măsuri restrictive ilogice, nedemocratice și dictatoriale de tip extremist, consideră Alin Coleșa, deputat Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Cluj. 

În cadrul intervenției parlamentare, deputatul clujean Alin Coleșa a semnalat multiplele inadvertențe și lipsa de coerență a măsurilor restrictive impuse de Guvernul Cîțu în urma cărora românii sunt blocați în case de la ora 18, iar circulația este interzisă. 

„Justificări și metode pseudo-științifice și pseudo-medicale de limitare a răspândirii virusului Sars-Cov-2, folosite de Guvern pentru instituirea unor măsuri dictatoriale”

Deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, a enumerat câteva dintre justificările și metodele uttilizate de Guvernul „extremist” PNL-USRPlus-UDMR pentru instituirea măsurilor restrictive sporite.

„Metodologia de determinare a riscului răspândirii virusului.

Ministerul Sănătății a modificat recent, rău intenționat, metodologia de evaluare a riscurilor în vederea instituirii carantinei.

A mărit punctajul multor criterii majore. 

Astfel, trend crescător pe 14 zile – de la 10 la 25 de puncte.

Rata de infectare – de la 10 la 20 de puncte. 

Cazuri dispersate în comunitate – de la 10 la 15 puncte ș.a.m.d.

În plus, sunt punctate multe criterii fără relevanță reală, precum: 

existența unei farmacii în localitate, existența unei unități comerciale, evaluarea unităților medicale din zonă, ponderea majoră a cazurilor în cadrul comunității față de focarele înregistrate în colectivități carantinate – 15 pct.

Deci, criterii fără relevanță pentru instituirea unor măsuri dictatoriale.

Măsurarea incidenței, a ratei de infectare.

Rata de infectare cu virus este de fapt o rată cumulată de infectare, deoarece la calcularea ei se cumulează toate cazurile pozitive din ultimele 14 zile. 

Dar 14 zile – înseamnă că rata zilnică reală de infectare este de aproximativ 14 ori mai mică. 

Neluarea în considerare a reședinței celor cu rezultate pozitive. 

La calculul ratei de incidență se i-au în considerare toate rezultatele pozitive efectuate într-o anumită localitate, neluându-se în considerare faptul că foarte mulți dintre cei cu rezultate pozitive sunt din altă localitate sau alt județ. 

Lipsa datelor privind rata medie de eroare a testelor.

Testarea Sars-Cov-2 este inadecvată în cazul în care gradul probabil de incidență este mai mare decât rata medie de eroare a testării. 

Doar în acest caz, un rezultat pozitiv este probabil să indice o infecție reală.

Însă cine cunoaște rata de eroare a testărilor?

Nimeni!”, susține deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, în cadrul intervenției parlamentare. 

De altfel, Coleșa a problematizat și absența morfopatologiei, a necropsiilor. 

„Așa cum protocolul de tratament al infecțiilor este reglementat printr-un ordin de ministru, așa ar trebui reglementată efectuarea morfopatologiei în cazul celor decedați de Covid. 

Însă nu există și nu se dorește așa ceva”, a mai adăugat Alin Coleșa, deputat AUR Cluj. 

Lipsa datelor privind prevalența bolii în rândul populației, lipsa de corelare a numărului de teste cu rata de infectare, precum și lipsa statisticilor comparative cu alte viroze/infecții sunt alte câteva obiecții pe care le-a punctat deputatul clujean în cadrul intervenției parlamentare. 

Coleșa anunța recent pregătirile pentru instituirea unei carantine în care Clujul și Bucureștiul figurau primele pe listă:

„Se pregătește carantina-rea – Clujul și Bucureștiul – primele pe listă”, nota Coleșa pe pagina sa de socializare. 

„În concluzie, Guvernul folosește metodologii pseudo-științifice ori pseudo-medicale pentru justificarea unor măsuri restrictive ilogice, nedemocratice și dictatoriale de tip extremist”, a declarat Alin Coleșa, deputat Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Cluj. 

Mii de români au protestat pe parcursul săptămânii trecute după ce Guvernul Câțu a aplicat o serie de măsuri restrictive sporite pentru reducerea infectărilor cu coronavirus, precum închiderea magazinelor de la ora 18 și blocarea românilor în case de la aceeași oră, în localitățile unde rata de infectare este de peste 7,5 la mia de locuitori.

Autoritățile i-au apreciat pe manifestanți drept „huligani”, „analfabeți funcționali”, „xenofobi” și au minimalizat nemulțumirea populației încercând să decredibilizeze protestele. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 mins Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 42 mins PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 hours Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 5 hours In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 5 hours In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 6 hours Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 22 hours In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 1 day In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 1 day In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
 • Acum 1 day Rautacisme
  Aeroportul Cluj va avea sistem de identificare rapidă a obiectelor străine pe pistă. Să-și ia și președintele CJ Cluj un sistem de identificare a impostorilor în pită. A banilor publici, firește
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul le vâră pe gât sindicatelor OUG cu creșterile propuse pentru profesori, dar respinse de aceștia. Ciucă bagă și un șantaj emoțional: ”E momentul ca dascălii și elevii să nu mai stea departe de școală”
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE