In vizor

Deputat AUR Cluj, indignat de carantina-rea. Coleșa: „Nu cred că vom avea o libertate reală de a ne bucura de slujbele de Paști”

În contextul înăspririi măsurilor de restricție luate în calcul de autorități – unele sugerate recent chiar de primarul Emil Boc – restricții suplimentare de weekend și program special de funcționare pentru centrele comerciale, deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa și-a exprimat indignarea în privința incompetenței autorităților și a dublului standard aplicat în cazul carantinării municipiilor – cazul Timișoara vs București. Mai mult, potrivit acestuia „carantina-rea” va avea repercusiuni și asupra desfășurării slujbelor de Paști, dar și a participării românilor. 

„Se pregătește carantina-rea – Clujul și Bucureștiul – primele pe listă”, semnalează Alin Coleșa, deputat AUR Cluj. 

în imagine: Slujba de Înviere Catedrala Ortodoxă Cluj 2020

„Guvernul a modificat, rău-intenționat, metodologia de evaluare a riscului în vederea instituirii carantinei. 

Guvernul, prin Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, a modificat recent procedura de analiză a datelor în vederea evaluării riscului răspândirii virusului SARS-COV-2 în scopul instituirii măsurii de carantină.

A mărit punctajul multor criterii astfel încât să fie sigur că nu vom scăpa de carantinare, de starea de alertă, de școala online, de toate celelalte restricții care vin la pachet. Doamne ajută!

În plus, s-a văzut: carantinarea nu ajută, cel puțin în cazul orașelor. Vezi cazurile Gherla și Timișoara”, și-a exprimat indignarea deputatul Alianței pentru Unirea Românilor Cluj, Ilie Alin Coleșa. 

Mai mult, acesta s-a arătat pesimist în privința măsurilor aplicate de autorități pentru gestionarea pandemiei și consideră că românii nu vor putea beneficia de o „libertate reală” pentru a participa la slujbele bisericești de Paști. 

în imagine: Slujba de Înviere Catedrala Ortodoxă Cluj 2020

„Se pregătesc carantinările orașelor importante.

Nu cred că vom avea o libertate reală de a ne bucura de slujbele de Paști”, a subliniat Coleșa. 

în imagine: Slujba de Înviere Catedrala Ortodoxă Cluj 2019

CITEȘTE ȘI: Boc dă milităria jos din pod. Vezi până unde se poate întinde?

Și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat recent că „vor fi impuse, printr-un act legislativ de nivel național, unele măsuri noi suplimentare, care vor întări măsurile existente”, dar „fără să ajungem la carantină”, potrivit edilului. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *