De cartier

Demolarea garajelor continuă în cartiere, iar distribuirea noilor spații de parcare este amânată: „Sunt niște întârzieri… Cel care a deținut garajul trebuie să demonstreze că îndeplinește condițiile de alocare a locului de parcare”

Scris de 1,411

Clujenii sunt nemulțumiți de modul în care administrația locală repartizează noile locuri de parcare după demolarea garajelor. Reamenajarea spațiilor de parcare și distribuirea acestora este făcută în stil ardelenesc. 

„Aș vrea să spun că în istoria de până acum, noi am demolat 2664 de garaje, plus încă alte cca 1000 de somații trimise pentru desființare cu termen până în luna septembrie. 

Gândiți-vă că discutăm de 10-15-20 de platforme de garaje.

Ori toate aceste platforme sunt etapizate.

În momentul în care omul și-a demolat garajul, el poate încă să-și parcheze mașina pe locul unde a fost garajul demolat”, apreciază viceprimarul Dan Tarcea.

„Cel care a deținut garajul trebuie să demonstreze astăzi că îndeplinește condițiile de alocare a locului de parcare”

Tarcea a oferit câteva detalii în privința dificultăților întâmpinate de autorități în realizarea noilor parcări la sol după demolarea garajelor de către clujeni.

„Sigur, noi încercăm să facem aceste reamenajări și să știți că în maximum 3 luni de zile de când s-au început, le-am finalizat pe toate, asta ne spune experiența de până acum. 

Sigur, sunt niște întârzieri, să spun așa.

Nu le putem începe pe toate, pentru că sunt 17-20 în lucru întrucât orașul este mare.

Aceste lucrări le facem cu RADP și suntem într-un proces, dar durata maximă este de maxim 3 luni. 

După ce ele sunt finalizate, trebuie să vină cei care fac marcajele, iar dacă plouă pot să fie întârzieri.

Nu se pot face marcajele după ce a fost turnat asfaltul. Deci este încă un termen tehnic, ca „să se închidă porii” – după cum spun specialiștii. 

după demolarea garajelor / parcări la sol realizate în cartierul Gheorgheni, zona Titulescu

După care, sigur, nu putem chema 1.000 de oameni la ghișeu pentru a le încheia contractele la toți.

Ei trebuie să fie etapizați, pentru că cel care a deținut garajul trebuie să demonstreze astăzi că îndeplinește condițiile de alocare a locului de parcare.

Ei sunt prioritari, categoric, dar trebuie să îndeplinească niște condiții: să locuiască acolo, să aibă mașină, să aibă ITP etc. 

Deci, există un ecart de timp. 

Din momentul în care cetățenii și-au demolat garajele și am început lucrul acolo sunt undeva la 90-100 de zile până la momentul în care își primesc locurile de parcare”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea. 

La finalul lunii mai Ziar de Cluj semnala nemulțumirea clujenilor după demolarea garajelor de pe Calea Florești 4-6 și dezastrul creat în zonă după lucrările de desființare. 

CITEȘTE ȘI: Clujenii semnalează dezastrul ce urmează demolării garajelor

Viceprimarul Dan Tarcea s-a referit la acest caz, afirmând că administrația locală va continua lucrările de desființare dincolo de supărarea localnicilor:

Vom demola toate garajele! Și cele de pe Calea Florești.

Chiar dacă o parte dintre cetățeni de pe Calea Florești 2-4-6 sunt supărați. Iar acum se lucrează extrem de intens în zonă.

A fost o perioadă, legată de sărbători, în care nu s-a lucrat, și oamenii au fost supărați pe bună dreptate. 

Sunt câțiva care au fost blocați cu intrarea în garajele de sub bloc – a trebuit să spargem o zonă de cca 2 m lățime la intrarea în garaje pentru că nu puteam să amenajăm zona, să lăsăm amenajările numai pe jumătate.

O să trebuiască să intervenim iarăși acolo. 

Au fost câteva supărări acolo, dar sunt recuperate toate întârzierile”, a adăugat Tarcea. 

În cartierul Grigorescu – unde autoritățile nu au găsit încă soluții pentru viitorul parking – au fost trimise deja aproape 300 de somații. 

Și parcările etajate promise în cartierul Gheorgheni, pe strada Liviu Rebreanu, au întâmpinat dificultăți, fiind blocate la etapa PUZ.

În acest caz administrația locală urmează să rezilieze contractul pentru a relua procedurile de la zero.

Acțiunea Primăriei de desființare a garajelor a început în toamna anului 2018, atunci când proprietarii de garaje de pe strada Mogoșoaia din cartierul Mănăștur erau somați să le demoleze. ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 13 hours Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
 • Acum 14 hours Justitie
  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnata definitiv la inchisoare
 • Acum 14 hours Politica
  NICIO EMOŢIE: Alegeri PNL: Lucian Bode (Sălaj) e noul număr 2 în partid ca secretar general. Dan Motreanu e prim-vicepreședinte după ce Virgil Popescu, favoritul președintelui Ciucă, s-a retras în ultimul moment
 • Acum 15 hours In vizor
  Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»
 • Acum 15 hours In vizor
  Zice Mircea Abrudean: Misiunea mea este de coordonare a Cancelariei și de a fi un bun sfetnic pentru premier. Aveţi grijă, domnule Ciucă, că şi Uioreanu a ajuns la pârnaie după ce a fost “sfetnicit” de Abrudean!
 • Acum 15 hours Politica
  Alexandru Rafila: 40% din intervențiile Ambulanței se rezolvă la domiciliul pacientului. E nevoie de centre de medicină primară
 • Acum 15 hours General
  Bone Ferenc si-a marturisit crima. Barbatul sustine ca intrat in depresie in ultimii doi ani, de cand s-a aflat ca e violent
 • Acum 16 hours In vizor
  Declarații de neimaginat ale fostelor iubite ale lui Bone Ferenc: “Îmi curgea sângele din nas și mâinile mi erau pline de sânge până la brațe, fața mea era plină de sânge pur. L-am întrebat dacă este mulțumit acum. Mi-a răspuns că da, acum este mulţumit”
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică
 • Acum 17 hours In vizor
  Clujenii cer autorităţilor statului să îşi facă datoria şi să verifice ce au făcut şi fac cei de la CJ Cluj şi RADP Cluj-Napoca la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor
 • Acum 17 hours Justitie
  Seful DNA Cluj a dispus trimiterea in judecata a vicepresedintelui CJ SUCEAVA!
Citește și...
Recomandările redacției