Politica

Demisia lui Uioreanu a linistit apele in Consiliul Judetean. Vakar ramane interimar

Sedinta de astazi a Consiliului Judetean a durat mai putin decat intonarea imnului de Stat. Cu trei puncte pe ordinea de zi, sedinta s-a terminat asa cum se stia inca de saptamana trecuta. Vakar Istvan- vicepresedinte cu atributii de presedinte, iar Horatiu Catarig consilier judetean delegat cu atributii de vicepresedinte.

Demisia de saptamana trecuta a presedintelui Horea Uioreanu, retinut de procurorii DNA, in urma cu aproape 6 luni, pentru fapte de coruptie, a determinat executivul Consiliului Judetean Cluj sa convoace o sedinta de urgenta. Scopul sedintei, cu trei puncte pe ordinea de zi, a fost acela de a desemna un vicepresedinte care sa exercite atributiile detinute de Horea Uioreanu si delegarea unui consilier judetean care sa indeplineasca atributiile vicepresedintelui. Astfel cu majoritatea consilierilor prezenti a fost votat ca vicepresedinte cu atributii de presedinte sa fie UDMR-istul Vakar Istvan.

Vakar Istvan va detine mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Cluj pana la data in care noul presedinte ales va depune juramantul. Mandatul lui Vakar Istvan va fi de cel mult de 90 de zile, mai exact pana in  ianuarie 2015 cand este data limita pentru organizarea de alegeri partiale pentru desemnarea noului presedinte ales prin vot.

Foto:Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *