Politica

Demisia lui Uioreanu a linistit apele in Consiliul Judetean. Vakar ramane interimar

Scris de 355

Sedinta de astazi a Consiliului Judetean a durat mai putin decat intonarea imnului de Stat. Cu trei puncte pe ordinea de zi, sedinta s-a terminat asa cum se stia inca de saptamana trecuta. Vakar Istvan- vicepresedinte cu atributii de presedinte, iar Horatiu Catarig consilier judetean delegat cu atributii de vicepresedinte.

Demisia de saptamana trecuta a presedintelui Horea Uioreanu, retinut de procurorii DNA, in urma cu aproape 6 luni, pentru fapte de coruptie, a determinat executivul Consiliului Judetean Cluj sa convoace o sedinta de urgenta. Scopul sedintei, cu trei puncte pe ordinea de zi, a fost acela de a desemna un vicepresedinte care sa exercite atributiile detinute de Horea Uioreanu si delegarea unui consilier judetean care sa indeplineasca atributiile vicepresedintelui. Astfel cu majoritatea consilierilor prezenti a fost votat ca vicepresedinte cu atributii de presedinte sa fie UDMR-istul Vakar Istvan.

Vakar Istvan va detine mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Cluj pana la data in care noul presedinte ales va depune juramantul. Mandatul lui Vakar Istvan va fi de cel mult de 90 de zile, mai exact pana in  ianuarie 2015 cand este data limita pentru organizarea de alegeri partiale pentru desemnarea noului presedinte ales prin vot.

Foto:Eugen OlariuULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE