Justitie

Demersul judecătorului Cristi Danileț împotriva Inspecției Judiciare, demontat la CA Cluj

Scris de 206

Magistrații certați cu regulile disciplinare suferă eșec după eșec în tentativa de a convinge instanțele că hotărârea Curții de Justiție a UE din 18 mai, pe tema MCV, se interpretează în alt fel decât cel stabilit de Curtea Constituțională, arată cei de la Știri pe Surse. După ce ÎCCJ a respins de două ori argumente împotriva SIIJ și împotriva Inspecției Judiciare, bazate pe așa-zisa aplicare a hotărârii CJUE, și alte instanțe din țară resping interpretările magistraților activiști.

Magistraţii vizaţi de cercetări disciplinare, inclusiv în urma serialului “Justice leaks”, publicat de STIRIPESURSE.RO, au deschis mai multe procese, la diferinte instanţe din ţară. Unul dintre aceste procese a fost deschis de Cristi Danileț, magistrat deja sancționat discplinar. Judecător la Tribunalul Cluj, Danileț a solicitat Curții de Apel Cluj anularea Ordinului Inspectorului-șef al Inspecției Judiciare pentru aprobarea Regulamentului privind normele de efectuare a lucrărilor de inspecție. Regulamentul pe care se bazează toate cercetările discplinare din ultimii doi ani și jumătate a fost adoptat în perioada în care conducerea Inspecției Judiciare era una interimară*. O anulare a acestuia ar duce și la anularea actelor subsecvente, în speță și a unei eventuale acțiuni disciplinare împotriva judecătorului Danileț.

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de anulare a actului administrativ, iar Cristi Danileț poate ataca decizia cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care, așa cum am arătat anterior, are deja o jurisprudență contrară demersului judecătorului.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului I.-ş. al I.J., excepţia inadmisibilităţii acţiunii pentru lipsa parcurgerii procedurii prealabile şi excepţia lipsei de interes a acţiunii formulate de reclamantul D. C. în contradictoriu cu pârâţii I. J. şi I.-Ş. A. I. J. Respinge cererea de chemare în judecată având ca obiect anularea Ordinului i.-ş. al I.J. nr. … pentru aprobarea Regulamentului privind normele de efectuare a lucrărilor de inspecţie, cu modificările şi completările ulterioare şi suspendarea executării Ordinului i.-ş. al I. J. nr. …, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare în privinţa cererii de suspendare a executării actului administrativ, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare în privinţa cererii de anulare a actului administrativ, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în data de 18.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei.

 

Vezi continuarea pe Știri pe Surse.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE