Din oras

Delir media: Boc comanda inca doua tramvaie la televizor

Emil Boc s-a razgandit: in urmatorii doi ani, alte doua tramvaie mov vor ajunge la Cluj, a spus primarul in cadrul unei emisiuni transmise de Transilvania L!VE, conform Citynews.ro.

Daca la inceputul lunii, edilul spunea ca nu va mai cumpara niciun tramvai si ca in Cluj vor circula doar cele 4 achizitionate pana in prezent, acum spune ca mai sunt bani, nu de 12, cate promitea in campania electorala, ci de jumatate, adica 6.

„In urmatorii doi ani, vom mai cumpara doua tramvaie, unul anul acesta si unul anul viitor. Si vom ajunge la sase. Sa speram ca vom reusi sa achizitionam si autobuze electrice in municipiu, din bani elveţieni, nu din ai nostri, ci dintr-un proiect european”, a declarat Emil Boc.

Reprezentantii mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca nu au, insa, niciun raspuns la intrebarea „Cand si cum vin tramvaiele?”.

„Am citit si noi in ziare despre noile tramvaie, nu stim nimic despre asta, nu putem da niciun raspuns”, ni s-a raspuns de la primarie.

Uite tramvaiul, nu e tramvaiul

Mai mult, desi Emil Boc se lauda la televizor ca va cumpara alte doua tramvaie, contractul cadru cu cei de la PESA a expirat la finalul lunii martie.

„Durata acordului cadru a fost semnata pentru o perioada de un an; in cadrul  acestuia sunt prevazute: achizitia a 12 garnituri tramvaie moderne, noi, cu cinci module articulate si cu 60 de luni de garantie”, a declarat, pentru  Ziar de Cluj, Catalina Vlad, PR PESA pentru Romania.

Cu toate acestea, reprezentantii PESA au raspuns unei solicitari din partea Ziar de Cluj, spunand ca acest „contract ar putea fi prelungit”.

Amintiri din campania electorala

Emil Boc promis ca in Cluj-Napoca vor circula 12 tramvaie noi, pe sinele modernizate cu 120 de milioane de lei. In acest moment, circula doar patru, iar acum mai putin de o luna primarul spunea ca altele nu mai cumpara.

“Primaria Cluj-Napoca a decis ca, in baza contractului cu PESA, sa nu mai cumpere si alte tramvaie”, a declarat, pe 1 martie, Mirela Ogrutan, din cadrul Biroului Mass-Media al Primariei Cluj-Napoca.

sursa foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *