In vizor

Declarații incendiare după ședința Consiliului Permanent al UDMR. Kelemen Hunor îi bate obrazul Ministrului Educației

Președintele UDMR e foc și pară după ședința Consiliului Permanent al UDMR care a avut loc azi în Cluj-Napoca. Kelemen Hunor a declarat că UDMR încetează colaborarea cu ministrul Educației, Valentin Popa, în baza faptului că Uniunea nu a fost consultată în ultimele trei săptămâni cu privire la două decizii importante care îi vizează pe maghiari. Liderul UDMR reclamă faptul că ministrul Educației ar fi înșelat încrederea membrilor Uniunii.

„Articolul introdus de ministrul Educaţiei în august în ordonanţa simplă şi care dă un răspuns la problemele învăţării limbii române în şcolile cu predare în limba maternă a fost un pas greşit, o greşeală uriaşă, a fost acţiunea singulară a ministrului. Nu există nici un argument profesional şi politic pentru a susţine o astfel de schimbare. Trebuie anulat acest articol şi am cerut OUG, nu trebuie să lăsăm aşa lucrurile. Ministrul, prin faptul că s-a supărat, că s-a gândit la o soluţie neprofesională, a creat o problemă politică.

O altă chestiune este legată de UMF Târgu Mureş, joi a apărut o HG care recunoaşte comasarea Universităţii <> cu UMF. Ar fi fost corect ca, pe baza parteneriatului între UDMR şi coaliţia de guvernare, să ne spună că va dura, ministrul nu ne-a consultat şi ne-a pus într-o situaţie delicată.

În condiţiile în care ministrul de două ori în trei săptămâni a făcut gesturi cu care nu am fost de acord şi nu am fost consultaţi, considerăm că acum colaborarea cu ministrul Educaţiei va fi imposibilă şi cerem şi aşteptăm o remaniere în fruntea Ministerului Educaţiei”, a declarat Kelemen Hunor pentru Mediafax.

Mai mult, liderul UDMR a subliniat că așteaptă rezolvarea problemei cu OUG, chiar dacă PSD nu va da curs solicitării de remaniere a lui Valentin Popa. Kelemen Hunor a afirmat că problema OUG este o chestiune politică.

„Vom vedea ce se va întâmpla, nu am discutat cu nimeni de la PSD sau ALDE. Este o situaţie extrem de neplăcută, din punctul nostru de vedere încrederea în ministrul Popa nu există”, a concluzionat președintele UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *