In vizor

DECIZIE IN PREMIERA: afaceristul Daniel Metz, CEO Ntt Data Romania, NU MAI ARE VOIE sa il jigneasca pe jurnalistul Liviu Alexa, nici sa il ameninte sau sa instige la boicotarea lui. PLUS: Metz trebuie sa stearga toate amenintarile de pe Facebook!

Solutie in premiera emisa marti seara in privinta cererii de ordonanţă preşedinţială formulată şi precizată de către jurnalistul Alexa Liviu  în contradictoriu cu pârâtul Daniel Metz, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Cluj. Judecatorii au decis ca afaceristul Daniel Metz nu mai are voie, pana la solutionarea litigiului pe fond, sa profereze sub nicio forma si prin nicio cale de comunicare publica, indiferent de natura ei, amenintari, instigari sau orice fel de referiri la adresa lui Liviu Alexa de natura a-i aduce jurnalistului prejudicii. 

In speta, jurnalistul Liviu Alexa a fost reprezentat de casa de avocatura Lapusan & Partners, prin munca depusa de avocatul Gabriela Bucatariu, cu sprijinul avocatului Mihai Lapusan si cu munca de cercetare si documentare a avocatilor Andrada Persu si Tudor Moldovan.

„Este o speta extrem de complicata, in contradictoriu cu un om cu greutate al orasului si ii multumesc doamnei avocat Gabriela Bucatariu pentru implicarea deosebita. De asemenea, ii multumesc domnului avocat Mihai Lapusan pentru eficacitate si cutezanta. In ultimii 14 ani, am avut cu dumnealui cauze extrem de grele in care ne-am batut in instanta cu dumnezei medicali de genul Raed Arafat, pana la politicieni influenti, milionari de top 100 si procesomani de vocatie. Si n-a batut in retragere niciodata.

Mai mult nu vreau sa comentez, e prima instanta, mai avem in acest caz o plangere penala pentru amenintare si instigare, impotriva domnului Metz, trebuie ca Justitia sa analizeze si sa dispuna.

Eu atat imi doresc: sa nu mai fiu amenintat pentru meseria mea si sa imi pot plimba copilul in parc fara teama ca voi fi atacat”, a declarat jurnalistul Liviu Alexa.

Avocat Gabriela Bucatariu – partener (dreapta) si avocat Mihai Lapusan – Lapusan & Partners

 

Cele mai importante masuri pe care omul de afaceri Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, trebuie sa le respecte, conform judecatorului:

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, să înlăture provizoriu, până la soluţionarea litigiului de fond, de pe pagina personală de Facebook, postarea conţinând înregistrarea conferinţei de presă din data de 08.11.2017 organizată de către pârât la sediul hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca. 

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, să înlăture provizoriu, până la soluţionarea litigiului de fond, de pe pagina personală de Facebook, postările din data de 09.11.2017 şi din data de 10.11.2017 intitulate „Apel contra terorismului mediatic din Cluj-Napoca”. 

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, să înlăture provizoriu, până la soluţionarea litigiului de fond, de pe pagina personală de Facebook, parţial, postările din data de 09.11.2017, şi anume următoarele expresii din postarea din data de 09.11.2017: „Nu mă voi apleca în faţa viermilor. Răul trebuie stârpit! Împreună putem face acest lucru”, precum şi postarea articolului publicat pe site-ul www.actualdecluj.ro intitulat „Primul om de afaceri clujean care-l acuză public pe patronul de presă Liviu Alexa că a făcut presiuni asupra sa”, cu descrierea „Cu golănii nu mai merge, unii s-au prins”. 

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, până la soluţionarea litigiului de fond, să se abţină de la formularea în mod direct de cuvinte sau expresii identice sau similare cu cele realizate în comunicările publice menţionate în cele trei aliniate precedente ale prezentei ordonanţe preşedinţiale, indiferent de modalitatea de comunicare a acestora.

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, până la soluţionarea litigiului de fond, să se abţină de a instiga sau de a încuraja alte persoane să facă afirmaţii la adresa reclamantului identice sau similare cu cele realizate în comunicările publice menţionate în aliniatele precedente ale prezentei ordonanţe preşedinţiale sau să ia măsuri pentru boicotarea activităţii reclamantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *