Din oras

De trei ani, cartierul Mărăști nu mai este iluminat de Crăciun

Locuitorii din cartierul Mărăști sunt nemulțumiți de decizia Primăriei de a nu mai amenja elemente decorative de Crăciun în cartier. Clujenii nu înțeleg decizia Primăriei, în condițiile în care cartierul se află în vecinătate aeroportului, iar toți turiștii care ajung la Cluj-Napoca trebuie să străbată o distanță lungă printr-un cartier dezolant într-o perioadă în care spiritul sărbătorilor ar trebui să fie evocat încă de la intrarea în oraș.

”Buna ziua,oare noi cetățenii din Mărăști nu facem parte din Cluj Napoca? In fiecare an cartierul Mărăști nu este luminat de sărbători,oare dc?nu platim si noi același taxe si impozite ca cei din celelalte cartiere unde s-au instalat luminițe de sărbători? Mai ales ca este drumul spre aeroport care putem zice ca e poarta spre Europa si vin o gramada de turisti straini care vin in oras si primul lucru vad acest cartier care nu este luminat de sărbători”, sesizează un clujean.

Clujenii sunt nemulțumiți în special din cauza faptului că în anii trecuți și cartierul Mărăști avea luminițe de Crăciun. Acum se pare că nu mai reprezintă o prioritate pentru administrația locală. Luminile de Crăciun au fost montate în special în zona centrală și în piețele orașului.

”În legatura cu sensul giratoriu din marasti.de cativa ani acest sens nu mai este impodobit in perioada sărbătorilor de iarna.ca locuitor al acestui cartier as dori sa stiu din ce motiv nu este amenajat aceasta principala intrare in oras. De 1 decembrie se spune ca s-au aprins toate luminile in oras. Str Aurel Vlaicu nu face parte din oras? Tot timpul era impodobita cu beculete si iluminata”, potrivit unui alt clujean.

Primăria le răspunde că au fost montate luminițe pe podul de pe Strada Aurel Vlaicu și de asemenea, câteva pe strada Traian Vuia. În ceea ce privește sensul giratoriu, răspunsul este că se va avea în vedere pentru anul viitor.

Dintre cele peste 30 de locații iluminate festiv, cele mai multe sunt în zona centrală, iar în cartiere sunt montate lumințe doar pe porțiuni din arterele principale, așa de ochii lumii. În acest fel municipalitatea poate spune că există iluminat de Crăciun în toate cartierele. Este strategia asumată de Boc, imaginea de la suprafață, dar dacă sapi mai adânc lucrurile nu mai sunt la fel de frumoase și strălucitoare. 

Locațiile iluminate festiv:

Petru Maior Calea Motilor

Bd. Eroilor

Bd. 21 Decembrie

Str. Memorandumului

Str. Traian Vuia

Str. Baritiu

Pta Avram Iancu

Pta Stefan Cel Mare

Pta Unirii

Pta Garii

Pta Cipariu

Pta Lucian Blaga

Pta Mihai Viteazu

Pod Calvaria

Str. Aurel Vlaicu

Str. Horea

Str. Dorobantilor

Str. Nicolae Titulescu

Str. Constantin Brancusi

Str. Maramuresului

Parc Simion Barnutiu

Parc Dambovitei

Centrul de îngrijire și asistență Cluj-Napoca (21 Decembrie)

Cartier Zorilor

Cartier Manastur-Parc Primaverii

Cartier Grigorescu

Calea Manastur cu Calea Floresti

Piata Matei Corvin

Parc Farmec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *